Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Újbudai Junior Ki Mit Tud 2016.

Események   |   2016, augusztus 31 - 09:12Nyomtatóbarát változatSend by email
Időpont: 
2016augusztus3109:00
»
2016szeptember3020:00

Hat és húsz év közötti újbudai gyereknek és fiataloknak rendeznek tehetségkutató versenyt a Gazdagréti Közösségi Házban. A jelentkezni előadó- és alkotóművészeti kategóriákban lehet szeptember 30-ig.

Jelentkezési feltételek:

Ha már elmúltál 6 éves, de még nem töltötted be a 20. éved, itt élsz vagy tanulsz a kerületben, akkor ne habozz, téged is várunk, hogy megmutathasd milyen tehetséges vagy!

Nincs más dolgod, mint kitölteni a jelentkezési lapot, és ha még nem vagy 18 éves egy szülői beleegyező nyilatkozatot is csatolnod kell.

Előadóművészeti kategóriáknál mindenki kategóriánként csak egy produkciót mutathat be. (Tehát ha jól énekelsz, de jól is táncolsz, jelentkezhetsz mindkét kategóriában, viszont ha csak énekelsz, de két dalt akarsz bemutatni, arra nincs lehetőséged.)

Alkotóművészeti kategóriáknál mindenki kategóriánként csak egy pályaművet adhat le. (Tehát ha jól fotózol és mellette imádsz bábokat készíteni, jelentkezhetsz mindkét kategóriában, viszont több fotót vagy festményt benyújtani nincs lehetőséged.)

Jelentkezési határidő mindegyik kategória esetén: 2016. szeptember 30.

A jelentkezéseket postai úton vagy személyesen az alábbi címen várjuk:
Gazdagréti Közösségi Ház (1118. Budapest, Törökugrató utca 9.)

Nevezési díj: egy még jó állapotú, de már kinőtt, megunt mesekönyv vagy játék, amelyet jótékony célra gyűjtünk. Ennek leadása a közösségi házban lehetséges.

Határidőn túli jelentkezéseket nem áll módunkban figyelembe venni!

A Kategóriákról részletesen

Előadóművészeti kategóriák:
Ének:

Ide várunk mindenkit, aki szeret énekelni. A stílus választás csak rajtad múlik. Énekelhetsz népdalt, musicalt, pop-rock slágert, de akár rappelhetsz is. Énekelhetsz magyarul, angolul vagy finnül is, nekünk az a lényeg, hogy mutasd meg mit tudsz kihozni a hangodból. Duóban vagy kisebb kamarakórusban is szívesen látunk titeket.
Műsoridő: maximum 4 perc

Hangszeres zene:
Jól gitározol, zongorázol, csellózol vagy netán fúvós hangszeren játszol? Itt a lehetőség, hogy megmutasd, hogy a zenével hogy tudod kifejezni magad. Eljátszhatod a kedvenc népdalod, szívesen hallgatjuk a klasszikusokat is, de Slash gitárszólójától sem riadunk vissza J Ha van egy együttesed, itt megmutathatjátok közösen is, hogy mit hoztok ki a hangszerekből.
Műsoridő: Maximum 4 perc

Vers és Próza:
Ha szeretsz verset mondani, vagy mindenki áhítattal hallgatja meséidet, netán a stand up comedy áll hozzád közel, mert te amúgy is egy vicces figura vagy, itt az idő, hogy megmutasd nekünk!
Műsoridő: Maximum 4 perc

Tánc:
Imádsz táncolni? Egy jó dallamra az utcán is táncra perdülnél? Itt a helyed!
Műfaji kötöttségek nélkül várunk, lehetsz néptáncos, balettos, rockys, street dance-es vagy akár breakelhetsz is. Várjuk párosok és csapatok jelentkezését is.
Műsoridő: Maximum 4 perc

További információk:
Korosztály szerinti bontást szükség esetén a beérkezett jelentkezéseket követően hirdetünk.
Minden kategóriában szakértő zsűri előtt kell bemutatni a produkciókat, melyeknek időpontjai:
2016. október 15. ének
2016. október 22. hangszeres zene
2016. október 29. vers és próza
2016. november 5. tánc

Fontos! Külön díjakra számíthatnak ráadásként a saját szerzeményeket bemutatók, ha daluk, versük, írásuk Gazdagrétről és/vagy Újbudáról szól!

A nyerteseket a jelentkezési lapon megadott elérhetőségeiken külön értesítjük a 2016. november 12-én tartandó Junior Ki Mit Tud Gálán való részvételről, ahol bemutathatják nyertes produkciójukat, és ünnepélyes keretek között átvehetik díjaikat.

Alkotóművészeti kategóriák:

Film/Videó:
Ma már egy kamerával, tablettel, de akár egy okostelefonnal is pillanatok műve alatt lehet egy jó videót, vagy egy jó kis rövid filmet készíteni. Ha érdekelnek a technika vívmányai és ezeket előszeretettel használod is, mutasd meg mennyire vagy ötletes és találékony! Jelentkezhetsz egyénileg vagy csapattal is.
A mű hossza maximum 3 perc lehet.
Leadás módja: DVD lemez
Formátum: avi, mpeg, wmv, mp4

Fontos! A Filmen/Videón rögzített személyektől beleegyező nyilatkozatot kell csatolnotok, illetve ha a szereplők nem múltak el 18 évesek, akkor szülői nyilatkozatra is szükség van.

Fotó/Festmény/Grafika:
Ha Te egy igazi „művészlélek” vagy, aki egészen más szemüvegen át látja és láttatja a világot fotóival, festményeivel, grafikáival, akkor jelentkezz. Mi is kíváncsiak vagyunk a te világodra, tehetségedre!

Graffiti terv pályázat:
Tervezd meg a Gazdagréti Közösségi Ház külső falának egy részletét!
Pályamunkákat az alábbi témákban várunk:
- gazdagrét
- színház
- sport
- zene
- játék
Maximális méret A/2
A technika szabadon választott

Egyéb:
Ha nagyon ügyes kezű vagy és mindened az alkotás, ide várunk
- szobor és kisplasztika alkotásokat,
- bábokat,
- ékszert és dísztárgyakat,
- maketteket.

További információk:
A pályaművek leadására 2016. október 24. és október 31. között van lehetőség a Gazdagréti Közösségi Házban 9.00 – 19.00 óra között. (A pályamunkákat kizárólag személyes átadással tudjuk befogadni!)
Határidőn túl érkezett alkotásokat nem áll módunkban figyelembe venni.

A nyertes alkotásokból 2016. november 12-én kiállítás nyílik (kivéve Videó/Film), melyre a nyertes pályázók és családjuk külön meghívást kapnak, hiszen itt kerül majd sor a díjátadásra is.