Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. hétfő, Iván

Vers mindenki.net – online versmondó verseny általános és középiskolás diákoknak

Időpont: 
2023március0616:15
»
2023április0623:45

Szereted a magyar költők verseit? Szeretsz verset mondani?

Színpadra még nem mersz állni, de szívesen megmutatnád magad az internet nagyközönségének?

Ha igen, akkor jelentkezz az Albertfalvi Közösségi Ház „Vers mindenki.net” versmondó versenyére!

Küldd el hozzánk versvideódat, versklipedet! Versedet bármilyen formában és bármilyen helyszínen felveheted: kinn a természetben, a városban, az otthonodban vagy egyéb izgalmas helyen. Engedd szabadjára a fantáziádat, alkalmazz új ötleteket! Használhatsz kellékeket, háttérzenét, ha úgy érzed, ezek segítségével jobban tudod közvetíteni a vers üzenetét. De ha „csak” elmondod kedvenc versedet, mi azt is értékelni fogjuk!

Egy a lényeg: szeresd a verseket, szeress verset mondani!

A verseny célja a magyar klasszikus és kortárs költészet népszerűsítése, a hagyományos versmondás és az újszerű tolmácsolás fontosságának hangsúlyozása, a kulturális identitás erősítése.

Nevezési feltételek:

A versenyre három korosztályból várjuk a jelentkezéseket:

  • 6-10 éves diákok,
  • 10-14 éves diákok,
  • 14-15 éves diákok.

A versenyre az ország bármely területéről és határon túlról is várjuk a jelentkezéseket.

A versmondó versenyre egy jelentkező most, a Petőfi-emlékév alkalmából, 1 (+1) verset küldhet be, azaz a kedvenc vers mellett – ha az éppen nem egy Petőfi-költemény – ráadásként Petőfi Sándor egy versét is be lehet küldeni!

A jelentkezők száma nincs korlátozva.

A versfilmeket az albertfalva2.0@gmail.com címre szükséges a gyermek törvényes képviselőjének (szülő) a saját e-mail címéről beküldenie. A beküldéssel a törvényes képviselő kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a gyermeke nevét és a gyermekéről beküldött versvideót az Albertfalvi Közösségi Ház térítésmentesen közzé tegye az AKH Facebook oldalán. A törvényes képviselő a beküldéssel elismeri, hogy a KözPont Újbudai Kulturális Nonprofit Kft. Adatvédelmi szabályzatát megismerte. A szabályzat az alábbi oldalon érhető el: https://kozpont.ujbuda.hu/kozpont/adatvedelem

Nevezési határidő: 2023. április 6. csütörtök

Eredményhirdetés: 2023. április 11. kedd 17 óra

A verseny egyfordulós. Zsűri dönt minden kategóriában az első három helyezettről.

A zsűri tagjai: Znamenák Rita előadó, tanár; Balogh Zsuzsanna kulturális szervező; Némethy Andrea művésztanár, Némethy Attila zongoraművész, tanár, rádiós szerkesztő; Bőti Attila rádiós szerkesztő, műsorvezető.