Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Veszteségből nyereség – avagy hogyan írtam át a saját életmesémet?

2020március1718:00

Kávéházi beszélgetés anyaságról, örökbefogadásról és gyászról, Kádár Annamária saját életmeséje alapján

Vendég: Kádár Annamária, pszichológus, író, két örökbefogadott gyermek édesanyja
Háziasszony: Tibenszky Moni Lisa, újságíró, Felelős Szülők Iskolája alapítója

Tranzit Art Café (1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér)

2020. március 17., (kedd) 18:00

A Beszélgetőkúra kávéházi beszélgetősorozat második vendége, Kádár Annamária, a Mesepszichológia című könyvek írója, neves pszichológus és közkedvelt előadó.

Ezúttal azonban nem tudományról beszélgetünk, nem is feltétlenül nevelési stílusokról, hanem a saját életmeséjéről, melyben ugyanúgy szerepelnek sárkányok – negatív hősök, mint királyok és királyleányok – akik akár a megmentők is lehetnek.

„Hálás vagyok, hogy Anna elfogadta a meghívásomat, mert nem könnyű feladatra vállalkozott. Ezúttal az Ő élete lesz terítéken, az Ő megküzdési stratégiái, az Ő veszteségei és az abból küzdelmek és kudarcok árán átformált nyereség. Beszélgetünk majd a gyermekkoráról, a mese iránti vonzalmáról, a terhességeiről, két gyönyörű kislányának az örökbefogadásának kálváriájáról, Édesanya utáni gyászfolyamatról és arról a hosszú, hosszú útról, melyet párjával, Edével bejártak az elmúlt több, mint 20 év alatt. Két teljesen eltérő személyiség, férfi és nő, de mégis passzolnak, hogy csinálják?” – fogalmaz Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója, a Beszélőkúra háziasszonya.

„Nem abban az értelemben hiszek a csodában, a varázslatban, hogy karba tett kézzel várom a sült galambot, hanem úgy, hogy észreveszem a felkínálkozó lehetőséget, nem hátrálok meg a próbatételek előtt, és nem adom fel egykönnyen. Életfilozófiám része, amit a mesékből kora gyerekkoromtól tanulságként őrzök. Hiszem, hogy a végén a jó elnyeri méltó jutalmát, hogy az adott szót meg kell tartani és az ígéretet be kell váltani, a rászorulóknak segíteni kell, és hogy szemtől szemben kell küzdeni, mert aki aljasul támad, az pórul jár, a gyengét, a kicsit pedig védelmezni kell.” – fogalmaz Kádár Annamária, pszichológus, író és édesanya.

Egy biztos, szem nem marad szárazon, vagy azért, mert Anna, olyan ízesen, szimbolikusan meséli az életmeséit, vagy épp azért mert egymás vállán fogunk zokogni a meghatottságtól. És ahogy Ő szokta idézni kedvenc klasszikusát, Paul Watzlawickot: “Velem sincs minden rendben, veled sincs minden rendben – és ez így van rendben!”

A bevételből jótékonysági ügyet támogatunk, Annamária, Erdélyben egy, az egész országra kiterjedő önkéntes mesemondó hálózatot szervez a Kulcs Egyesülettel, ennek a megvalósítására, működtetésére gyűjtünk.

Belépő ára: 3.200 Ft/fő

Páros jegy: 5.800 Ft

A belépő tartalmaz egy kellemes finom meleg italt és az eseményen való részvételt.

Az előadáson lesz mód Kádár Annamária könyveit is megvásárolni, dedikáltatni.