Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. szombat, Paulina

Pályázatok - Művészeti Ösztöndíj

Események   |   2008, március 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Felhívás "Újbuda-Mecénás" Művészeti Ösztöndíj pályázatra

Pályázat címe: Felhívás "Újbuda-Mecénás" Művészeti Ösztöndíj pályázatra

Megjelenés dátuma: 2008-03-14

Beadási határidő: 2008-04-18

Pályázatot kiíró: Újbuda Polgármestere

 

Pályázat leírása:

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 19/2005./IV. 27./XI.ÖK sz. rendelete alapján kiírja az "Újbuda-Mecénás" Művészeti Ösztöndíj pályázatát 2008. évre Alkotói ösztöndíj, Egyszeri alkotói ösztöndíj, Pályakezdő ösztöndíj elnyerésére.

 

A pályázatok közül csak egyre, azok a kerületben élő művészek jelentkezhetnek, akik legalább 5 éve - pályakezdő ösztöndíj esetében 3 éve - XI. kerületi állandó lakóhellyel rendelkeznek. Az ösztöndíjak évente legfeljebb két-két fő részére adományozhatók. Nem pályázhat az a művész, aki más, a tárgyévre jóváhagyott ösztöndíjban részesül, vagy nappali tagozatos PhD-ösztöndíjas.

 

1. Az "Újbuda-Mecénás" Alkotói ösztöndíj 1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege: minimum bruttó 50 ezer forint, de legfeljebb bruttó 75 ezer forint.

 

2. Az "Újbuda-Mecénás" Egyszeri alkotói ösztöndíj meghatározott célú művészeti alkotómunkára adományozható. Az ösztöndíj összege minimum bruttó 400 ezer forint, de legfeljebb bruttó 600 ezer forint.

 

3. Az "Újbuda-Mecénás" Pályakezdő ösztöndíj annak adományozható, aki a pályázati kiírás közzétételekor a 35. életévét nem töltötte be. Az ösztöndíj 1-12 havi időtartamra adományozható. Az ösztöndíj havi összege minimum bruttó 40 ezer forint, de legfeljebb bruttó 60 ezer forint.

 

Az elnyert ösztöndíjakat adó- és járulék fizetési kötelezettség terheli.

 

Pályázni kizárólag Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának az "Újdbuda-Mecénás" művészeti ösztöndíjak alapításáról és adományozásáról szóló 19/2005./IV. 27./ XI.ÖK sz. rendelete mellékletét képező pályázati adatlapon, a pályázó által aláírva, a kötelező mellékletekkel (1. Szakmai önéletrajz és az eddigi művészeti tevékenység bemutatása 2. A munkaterv rövid leírása /max. 1 oldal/) együtt lehet.

 

Pályázati adatlapok beszerezhetők a Polgármesteri Hivatalban, az Ügyfélszolgálati Irodán (1113 Budapest, Bocskai út 39-41.) és letölthetők az Önkormányzat honlapjáról.

 

A pályázat beadásának határideje: 2008. április 18.

 

A pályázatot Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Osztályára (1113 Budapest, Zsombolyai u. 4., tel: 3723-472) személyesen, a pályázati kiírásban meghatározott határidő utolsó napjáig munkaidőben lehet benyújtani, vagy postai úton küldhető be.

 

Az ösztöndíjak adományozásáról az Önkormányzat Kulturális Bizottságának javaslata alapján, a Polgármester előterjesztésére a Képviselő-testület dönt. A formailag hibás pályázatokat a Kulturális Bizottság érdemi elbírálás nélkül zárja ki a pályázati eljárásból. A pályázat eredménye nyilvános.

A pályázó pályázata beadásával hozzájárul a pályázat eredményének, illetőleg a pályázáskor rendelkezésre bocsátott személyes adatainak az azonosítás érdekében szükséges mértékben történő nyilvánosságra hozatalához.

 

A pályázatok elbírálásának határideje: 2008. május 30.

 

Az ösztöndíjban részesített pályázókat írásban értesítjük. A pályázó az Önkormányzat döntése ellen fellebbezéssel nem élhet.

 

Budapest, 2008. március 17.

 

Molnár Gyula

polgármester

 

Pályázat célközönsége: Minden, a pályázatban leírt feltételeknek megfelelő személy.

Címkék: