Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 16. vasárnap, Jusztin

Revolutio 2007 - Ingatlanfejlesztési szakkiállítás és konferencia

Események   |   2007, szeptember 15 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Piackonform szabályok és hatékony együttműködés a hatósággal.

Az ingatlanfejlesztés nem pusztán lakó- és irodaházak építéséből áll, ugyanis a városrészek bővítése komoly infrastrukturális fejlesztést igényel. A hatékony beruházáshoz piackonform szabályokra van szükség, illetve a hatósági és piaci igényeket is közös nevezőre kell hozni.

Szeptember 14-én nyitották meg a 2007-es Revolutio Budapest szakkiállítást és konferenciát. A közép- és délkelet-európai fókuszú ingatlanfejlesztési programon felszólalt Molnár Gyula polgármester, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke is.

Az első konferencia kezdete óta háromszor annyi befektetésről beszélhetünk a régióban mint azelőtt, a kiállítók ez idő alatt sokat tanulhatnak egymástól. Bár még konkrétumokról nem beszélhetünk, a kiállítás mindenképpen szükséges és sikeres - mondta a polgármester.

'Át fog jönni a belváros a Szabadság hídon'. Újbuda vezetésének vágya, hogy a kerület szívében - a Móricz Zsigmond körtér lenne a bázis - kialakítson egy olyan kulturális városközpontot, amely a közösségi élet központja lenne. A politikus véleménye szerint a Duna adottságait sokkal jobban ki lehetne és ki is kellene használni , illetve szükség lenne magas házak építésére is a közel 180 ezres lélekszámú tudásvárosban, Újbudán.

H. E. - Újbuda Tv (2007. 09. 15.)