Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. szombat, Jenő

Zichó Gabriella a Rét Galériában

A Rét Galériában Zichó Gabriella grafikus festményeiből nyílt kiállítás. Ezúttal a természet által ihletett festményeiből válogatott össze a művész egy csokorra valót.

Zichó Gabriella 1965-ben Szőnyön született. 1993-ban diplomázott az Iparművészeti Főiskolán. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Fiatal Iparművészek Szövetségének, az ART 16 Művész Csoportnak és a Zuglói Képzőművészek Társaságának.

 

1991-ben egy amerikai grafikai pályázaton ötödik helyezést ért el. Mint ahogy a művész mondja, ez a műfaj áll legközelebb hozzá. Festeni csak jóval később kezdett és főleg akvarellel kísérletezett. Az olajfestményeket csak nemrégiben kezdte el festeni.

 

"Az ember bármilyen eszközt is választ gondolatai közvetítéséhez, a saját sorsát, megélt élményeit tudja hitelesen ábrázolni. Erre törekszem én is." - vallott művészetéről a kiállító.

 

Zichó Gabriella rendszeresen részt vesz műveivel az országos kiállításokon. Újbudára sem először látogatott el, hiszen 2007 márciusában a Flamenco Hotelban már bemutatkozott a kerületi közönségnek. Most a Rét Galériába hozta el kiállítását, amelynek központi témája a természet és annak minden kifejező eszköze.

 

Gigi - Újbuda TV (2008. 05. 19.)