Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

60+ Médiaműhely: Egyre többet tudunk...

Kultúra   |   2012, február 24 - 12:31Nyomtatóbarát változatSend by email

Immár harmadik éve működik a 60+ fotókör. Vezetője, Áment Zsóka most tájékoztatót készített a MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) részére.

Magunk is meglepődtünk, hogy mennyi minden fért ebbe az időszakba. (Holott, mi „csak” tanulni készültünk.) Induláskor nem gondoltunk kiállításokra - arra pedig különösen nem, hogy pályázatokon is megmérettetjük magunkat. Ezen az oldalon olvashattak már rólunk. Sok bíztató visszajelzést kaptunk, ezért úgy gondoltuk, megosztjuk Önökkel a tájékoztató azon részét, ami bemutatja, mit csinálunk, mik az eredményeink.

Részletek Áment Zsóka beszámolójából:

„Az Őrmezei közösségi ház szervezésében lehetőséget kaptunk két évben egymás után 2 ill. 6 fő fotós fogadására a Tabajdi Szenior Váli-völgyi Alkotóházban. 2011-ben fotókörünk felvételt nyert a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségébe (MAFOSZ). Ezzel lehetőséget kaptunk a szervezet pályázatain való résztvételre és a nyaranta szervezett Fotóművészeti Nyári Egyetemen való ismeretszerzésre.

Foglalkozásainkon részt vett, megörökítette, és műsorában bemutatta azt az Újbuda TV. Fotókörünk megalakulásáról, első kiállításáról interjúkat közvetített a Civil Rádió, az írott anyag megjelent az Újbuda honlap 60+ aloldalán. A Q-Ageing program zárásán vendégeink voltak a projektben résztvevő külföldi csoportok szakértői.

Kiállításaink

2010

Tavaszköszöntő”- a Szent Gellért Szenior Ház 18 fő, 85 kép

Őszelő „Idősnek lenni jó...”- a TIT 16 fő 80 kép

Őrmező KH - „Idősnek lenni jó..” - a tabajdi anyagból 6 fő 30 kép „

Nagyi mesélj ..”rendezvényhez - Albertfalván 5 fő 20 kép

Nyugdíjas expó - 14 fő 20 kép.

2011

„Tavaszváró” - TIT 23 fő 80 kép

„Újbudai séta” - TIT. 24 fő 57 db kép.

„Téli hangulat” Gazdagréti KH - 15 fő 22 db kép.

A legjobban tetsző képet - Andráska Gábor fotóját - a közösségi háznak ajándékoztuk.

Az Albertfalvi Közösségi Házban megnyílt klubtagunk, Vörösváry Pál önálló kiállítása: „Újbuda egy 60+fotós szemével...”címmel.

2012.

Meghívást kaptunk kiállításra a Deák-Diák Galériába - 11 fő, 22 képpel vett részt.

Pályázatok:

„Utazás a világ körül 2011” MAFOSZ pályázat - 3 pályázó, 2 kép meg jelent albumban.

2011. MAFOSZ Szalon pályázat és kiállítására - 7 pályázó - 18 kép.

„Liszt ihlete, Liszt ihlette” pályázaton fotó kategóriában többen indultak, I. helyezést nyert klubtagunk: Kozma Cecília.

„Utazás a világ körül 2012” - 8 pályázó - 15 db kép.” Ez utóbbi pályázatunkon elért eredményeinkről mellékelünk egy összeállítást.

A nyertes képeket pedig két következő írásban mutatjuk be.”