Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

A Bazsalikom utca 24-ben megnyílt a Kelenvölgyi Könyvtár

Kultúra   |   2010, július 6 - 18:37Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kelenvölgyi Könyvtár régi-új helyén a Bazsalikom utca 24. szám alatt - már a Kelenvölgyi Közösségi Házhoz tartozva, Újbuda Önkormányzat kezelésében várja az olvasni vágyókat. A könyvtárlátogatók február 28-ig váltott olvasójegyekkel, érvényességük lejártáig kölcsönözhetnek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár három újbudai könyvtárának egyikében is: Kelenföldi Könyvtár, Karinthy Frigyes Könyvtár, Móricz Zsigmond Könyvtár.

Lakics Erika könyvtáros szerint nem elég az, hogy egy könyvtár tartalmas és színvonalas regényeket folyóiratokat tart és széles könyvválasztékkal rendelkezik, ugyanis a közösségépítés is feladata. A könyvtár nyáron sem pang, sőt az emberek begyűjtik a sok könyvet nyaralásra, hiszen akkor végre több idejük jut olvasásra - meséli Lakics Erika

Május 1-től három napilap, és a korábbinál sokkal több folyóirat várja a kelenvölgyieket, a régebbi lapszámok kikölcsönzésére is van lehetőség, illetve internet is várja az odalátogatókat - a könyvtár tervezi továbbá a CD- és a DVD-tár bővítését is. A Kelenvölgyi Könyvtár ősztől iskolai és óvodai csoportokat fogad. Szeptembertől havi rendszerességgel járnak majd iskolai osztályok, óvodai csoportok - így igyekszik a könyvtáros a pedagógusokkal nevelőkkel együtt az olvasás szeretetére megtanítani a nebulókat.

A Kelenvölgyi Könyvtár és Lakics Erika tehát az új helyen a Bazsalikom utcában a hét négy napján , hétfőn és szerdán 13-tól 19 óráig, kedden és pénteken pedig 10-től 16 óráig várja az olvasni vágyó kelenvölgyieket.

(Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. - a szerk.)