Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

A volt amerikai nagykövet is megnézte a Ráday Galéria kiállítását

Kultúra   |   2011, szeptember 1 - 19:19Nyomtatóbarát változatSend by email

A Life as it seems, vagyis az élet, ahogy tetszik címmel öt fiatal művész munkáiból nyílt fotókiállítás legutóbb a Ráday Galériában. Mivel a kiállítóterem vezetője, Faur Zsófi az Art Market nemzetközi képzőművészeti vásár főszervezőjeként szoros kapcsolatba került Nancy Goodman Brinker volt amerikai nagykövettel, a magyar műalkotások lelkes floridai gyűjtője a vásár fővédnökeként személyesen látogatott el a galériába.

Molnár Ágnes egy fiataloknak szóló extrém sporttábor eseményeit örökítette meg, Fabricius Anna különböző foglalkozásokat fotózott, míg Buda Gábor, a legfiatalabb alkotó szubjektív, intim hangulatú aktokkal mutatja meg azt, amit a mindennapokban ritkán veszünk észre.

Magyar Ádám maga építette kamerájával egyedülálló bravúrt hajtott végre. Fényképein a stabilan álló tárgyak, mint a például a házak mozgásban vannak, míg a mozgó emberek, közlekedési eszközök mozdulatlanul állnak a kimerevített pillanatban.

Szatmári Gergely olyan amerikai enteriőröket mutat be, melyek emberek nélkül tanúskodnak az emberek világáról.

Rizmayer Péter videó munkái a táj egyes elemeiből építkeznek, a természetbe való beavatkozás nélkül. Az alapelemekre /tűz, víz, föld, levegő, idő/ koncentrál, s a rájuk jellemző folyamatokkal igyekszik rávilágítani az univerzumban elfoglalt jelentőségükre.