Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Critical Fest - Művészet két keréken

Kultúra   |   2010, szeptember 7 - 19:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ezzel a címmel rendeznek bringás-zenés-divatbemutatós programot a Fonő Budai Zeneházban szombaton, szeptember 11-én. A esti, filmvetítéssel körített Syntax Orchestra koncertbe guruló események között lesz kerékpáralkatrészek felhasználásával kreált divatbemutató is.

Már délután érdemes nyeregbe pattanni, hiszen a Fonónál egyebek között sodronyzár teszt mutatja meg, hogyan lehet meglovasítani, vagy éppen megóvni a vaspapripát. A közönség bringáit ingyenes átvizsgálják, és a környezettudatosság jegyében összegyűjtik a használt biciklilámpa elemeket is. Kapható majd bringanaptár, és még rengeteg aprósággal, érdekességgel, hasznos dologgal várják a kerekezőket.

A különleges divatbemutatót a Recikli-Bicikli (Recycle- Bicycle) társulat prezentálja. A fiatal iparművészek a kerékpáralkatrészek és hulladékok újragondolásával, újrahasznosításával teremtenek új stílust, megveszekedett bringásoknak. Persze hordható, trendi kerékpáros ruhák is láthatók az egyedi divatbemutatón, amelyen neves színészek és táncosok vállalták a modell-szerepet.

Este a Syntax Orchestra lép színpadra, a különböző bringás-filmekből összevágott, önálló filmmé avanzsált alkotás adta képi élménnyel egészítve ki a muzsikát.