Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

Díjkiosztás a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Kultúra   |   2006, január 28 - 15:56Nyomtatóbarát változatSend by email

A Pro Cultura Budapest XI. Kerület azoknak a kimagasló teljesítményt nyújtó alkotó- és előadóművészeknek adományozható, akik Újbuda kulturális életéért, hazai, illetve nemzetközi elismertségéért maradandót alkottak. Idén Szilágyi Balázst és Trokán Pétert jutalmazták a díjjal.

A Pro Cultura Budapest XI. kerület díjat a városrész kulturális életében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismerésére hozta létre Újbuda Önkormányzata. A kitüntetést hagyományosan a Magyar Kultúra Napján adják át és minden évben két személynek ítélik oda.

Idén dr. Szilágyi Balázs, egy működő kulturális egyesület, vagyis az Újbuda Baráti Kör megalapítója, valamint Trokán Péter részesült az elismerésben, aki lokálpatriótaként gyakran fellép kerületi rendezvényeken és aki a Szomszédok című teleregényben nyújtott alakításával hozzájárult ahhoz, hogy Gazdagrét neve bekerüljön a köztudatba.

A színművész elmondta, már tavaly is megjelent a díjátadón, mint fellépő, ezért most még inkább büszke az elismerésre.

A kitüntetést Molnár Gyula polgármestertől és Balázs Gyula alpolgármestertől vehették át a díjazottak január 24-én a Tranzit Art Caféban.

K.A.H.-Újbuda TV (2006. 01. 28.)