Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

Diótörő a jégen

Kultúra   |   2008, december 10 - 13:25
Nyomtatóbarát változatSend by email
Az idei téli szezonra Újbudára költözött a mindig más-más helyszínen működő Jégszínház. Mikulás hétvégéjén a Savoya Park melletti kőszínházba hatalmas gyereksereg özönlött be, hiszen a kerületi iskolások mellett az S.O.S. Gyermekfalu lakói is megtekinthették az előadást. Nekik ezt hozta a Mikulás, akit ezúttal Nacsa Olivér alakított.

Véget nem érő sorokban várakoztak a Budapest számos pontjáról érkező gyerekek a Savoya Park szomszédságában felállított kőszínház bejáratánál. A tavaly még a Duna Plaza mellett működő jégrevü most a Hoffmann meséjéből Csajkovvszkij zenéjére írt Diótörőt mutatták be. Bródy Gábor színházigazgató szerint ez most a legnépszerűbb darab a gyerekek körében. A Jégszínház vezetője elmondta, a mostani előadásra többek között a kerület iskoláiból érkezett a közönség, de a legjobban annak örül, hogy azoknak a gyerekeknek is örömet szerezhettek, akiknek egyébként nem lenne lehetőségük a belépőjegyet megváltani. De az S.O.S. Gyermekfalu lakóinak nemcsak ezt hozta a Mikulás. Az előadás elején a jégre rénszarvasszánnal becsúszó nagyszakállú komótosan köszöntötte a gyerekeket, majd biztosította őket arról, hogy a végén mindenki megkapja a maga kis ajándék csomagját.

A gyerekek számára azonban mindvégig rejtve maradt, hogy ki is van a jelmez mögött, hiszen a Télapót alakító Nacsa Olivér nem szerette volna megtörni a Mikulás mítoszát. A poéngyáros az akció után elmondta, nagy örömmel tett eleget a felkérésnek, hiszen szeret régi játszótársakkal találkozni, ráadásul a jég sem idegen számára a Sztárok a Jégen című tévéműsorbeli szereplése óta. Nacsa ennek ellenére mégsem mert jégszánjából kilépni, hiszen egy esetleges eséssel kockáztatta volna aznap esti fellépését.

Az esemény csúcsa persze a rendkívül látványos és fülbemászó dallamokkal körített Diótörő jeges változata volt. A produkcióban egytől egyig profi jégtáncosok szerepeltek, akik kisgyerekkoruk óta karcolják a jeget, sőt, sokan verseny karrierjük mellett a külföldi jégrevüket is megjárták már. Aki pedig kedvet kapott a Jégszínházhoz, jó ha tudja, az idei szezonban Pinokkió és Zorro kaladjai is terítékre kerülnek majd.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 12. 10.)