Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. csütörtök, Lukács

Együtt szavalt a nemzet

Kultúra   |   2014, január 24 - 16:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. Az ünnephez méltó módon idén ezért a Himnusszal indult útjára az Együtt Szaval a Nemzet program, melynek keretében a világ magyar nyelvű általános is középiskoláinak tanulói együtt szavalhattak az internet segítségével.

Újbudán többek között a Betheln Gábor Általános Iskola és Úreál Gimnázium is részt vett az akcióban, ahol a tanárok alaposan felkészítették a diákokat, hogy tisztán, érthetően és egyszerre mondják el a verset. Az ország-világ különböző pontjain egyszerre szavaló diákokat a Google Hangout nevű alkalmazás kötötte össze, melynek segítségével a program szakmai irányítója, a Kossuth-díjas színész-rendező, Jordán Tamás egyszerre diktálhatta az ütemet a gyerekeknek. Az akció során az összes elmondott verset rögzítik, majd feltöltik a Youtube-ra. A legjobb, legnézettebb videókat pedig díjazzák az április 11-ei Költészet Napján. A pedagógusok szerint a program nemcsak emlékezetessé teszi a gyerekek számára a Kultúra Napját, de erősíti bennük a nemzeti összetartozást is.

LEGFRISSEBB
×

Karinthy-túra  

2018november1811:00

A túra 2018. november 18-án (vasárnap) 11.00 órától kerül megrendezésre, a rajt a Moha Kávézóban lesz (Bartók Béla út 11.)