Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. hétfő, Pál

"Hogyan volt, azt már nem tudom."

Kultúra   |   2006, április 11 - 12:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 11-én, kedden több újbudai iskolában is megemlékeztek a költészet napjáról.

Idén ezen a napon / április 11/ ünnepelné 101-dik születésnapját József Attila. Korunk nagy irodalmi alakjához kötődő költészet napjáról több 11-dik kerületi iskola is megemlékezett.

A József Attila Gimnázium diákjai ünnepélyesen megkoszorúzták az iskola melletti körtéren található költő szobrát, majd egy félórás előadás keretében felelevenítették József Attila életének fontosabb állomásait.

A gimnázium vezetősége úgy gondolta, hogy a hagyományoktól eltérően a tanulók saját verseiket szavalják el, amit külön erre az alkalomra írtak. Így megtapasztalhatták, nem is olyan könnyű mesterség a rímfaragás. Hasonló modern felfogásban ünnepelt a Szent Margit Gimnázium. A maratoni versmondó versenyen, amely délután három órától késő estig tartott, bárki szavalhatott, aki valamilyen formában kötődik vagy valaha kötődött az iskolához. Az ünnepélyt Császár Angela színművésznő nyitotta meg.

József Attila még azokat a diákokat is megihlette, akikhez kevésbé áll közel a vers műfaja. A Szent Margit Gimnáziumban működő tudományos kör tagjai kevésbé művészi viszont annál érdekesebb előadásmódot választottak. A diákok körbe álltak és mindenkire jutott egy mondat József Attila versének strófáiból, így szimbolizálva a világegységet.

P.L- Újbuda WEB (2006. 04. 11.)

LEGFRISSEBB
×

Online fogadóóra Újbuda polgármesterével  

2021január1309:00

Idén is folytatódnak az online fogadóórák. Első alkalommal január 13-án, szerdán 9 órától kérdezhetik dr. László Imrét, Újbuda polgármesterét. Mivel sok megkeresés szokott érkezni, javasoljuk, hogy már most küldjék el észrevételeiket, kérdéseiket Messenger üzenetben.