Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

IV. Újbudai Ünnepi Könyvhét

Kultúra   |   2007, május 19 - 11:53
Nyomtatóbarát változatSend by email
Kerületünkben immáron 4. alkalommal rendezik meg az Újbudai Ünnepi Könyvhetet május 31 - június 3 között. Az idei évben 28 könyvkiadó állít ki - akiknek a többsége újbudai székhelyű.

A könyvhét gondolata 1927-ben született a neves újságíró és művészettörténész Supka Géza ötletéből, és először 1929-ben rendezték meg.

Országosan 78. alkalommal kerül megrendezésre az Ünnepi Könyvhét - számos budapesti és vidéki helyszínen, - amely egyben a kortárs magyar irodalom ünnepe, valamint a 6. Gyermekkönyvnap is.

Immáron 4. alkalommal rendezik meg az Újbudai Ünnepi Könyvhetet május 31 - június 3 között. Az idei évben 28 könyvkiadó állít ki - akiknek a többsége újbudai székhelyű. A metró építése miatti új helyszínen - a Budai Skála mellett - továbbra is térítésmentesen bocsátotta a pavilonokat az Újbudai Önkormányzat a könyvkiadók és könyvterjesztők rendelkezésére.

A könyvheti rendezvényt számos irodalommal kapcsolatos koncert, felolvasás, és közönségtalálkozóval egybekötött dedikálás is színesíti a helyszínen felállított színpadon és irodalmi kávéházban.

A szüleikkel kilátogató gyerekeket pedig naponta kézműves gyermekfoglalkoztatóval, játékokkal, táncokkal, bábelőadásokkal várják a szervezők.

A könyvheti kiállítással egybekötött vásárra mind a négy napon délelőtt 10 órától 18 óráig várják az érdeklődők széles táborát.

Újbuda MÉDIA (2007. 05. 19.)

 

Kapcsolódó cikkek:

IV. Újbudai Ünnepi Könyvhét programja (2007. 05. 30.)