Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 2. csütörtök, Áron

Kerékpáros kiállítás a Tranzitban

Kultúra   |   2007, október 3 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kétkerekű csendéletek

Október közepéig látható a Tranzit Kávéház teraszán az a kiállítás, amely az Autómentes nap alkalmából került bemutatásra. A képek magángyűjteményekből származnak, témájuk a kerékpározás, vagyis olyan jeleneteket ábrázolnak a múlt század elejéről, amelyben jelentős szerepe van a biciklinek is. 

László János a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szerint a ma már ismeretlen modellek, akiket a képeken láthatunk, abban hasonlítanak a mai bringásokra, hogy valamennyien átélhetik a szabadság élményét, és ez olyan felhőtlen örömet jelent, amely a fotók szereplőinek arcán is jól látható. 

Így hát érkezzenek gyalog, tömegközlekedéssel, vagy biciklivel a Kosztolányi Dezső tér déli sarkába, ha van idejük egy kávéra akkor ne hagyják ki a terasz felett elhelyezett fotókiállítást sem.

K.A. - Újbuda TV (2007. 10. 03.)

LEGFRISSEBB
×

Szent Gellért-templom hírei  

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia utasítása szerint a járvány miatt a katolikus templomokban a nyilvános liturgiák végzését bizonytalan addig felfüggesztették. A Szent Gellért-templom miséi a szentgellertplebania.hu honlapon és a plébánia facebook oldalán online követhetők. A szentmisék rendje változatlan. Vasárnap 9 órakor angol nyelvű szentmisét mond Charles atya.