Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Közművelődési megállapodás 2006

Kultúra   |   2006, március 20 - 15:25Nyomtatóbarát változatSend by email

17 kulturális csoport írta alá a közművelődési megállapodást. Idén összesen 28,5 millió forinttal támogatta a kultúrát az önkormányzat, ez 10 millió forinttal több, mint tavaly.

Létrejött a 2006-os közművelődési megállapodás az önkormányzat és 17 kulturális szervezet között. Az első ilyen megállapodás 2000-ben jött létre, abból a célból, hogy a nem önkormányzati tulajdonban lévő, de Újbudán működő kulturális szervezeteket segítsék a működésben. A támogatásért cserébe egy-két rendezvényt biztosítanak a támogatott szervezetek a lakosságnak. Idén közel 10 millió forinttal többet osztottak ki mint tavaly.

Balázs Gyula alpolgármester elmondta, szeretné, ha kulturális életünk annyira felfejlődne, hogy pár éven belül a Gellért tértől a Kosztolányi Dezső térig mindenhol lenne egy - egy kulturális létesítmény. Ehhez viszont motiválni kell a művészeti csoportokat is. A támogatott szervezetek köre egyre nő.

A megalakuláskor még csak hat intézményt érintett a szerződés, idén már 17-en írták alá a megállapodást.

A támogatottak listáján szerepel többek között a 25 éves Karinthy Színház, valamint a Pro Kultúra Díjas MU Színház is. Idén először lett tagja a Budapesti Vonósok a közművelődési megállapodásnak. Az érintettek március 20-án írták alá a szerződést a felújított önkormányzati épületben.


K. A. H . - Újbuda TV (2006. 03. 20.)