Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

Lajkó Félix az idei World Music Expo-n

Kultúra   |   2012, október 12 - 15:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

A görögországi Thesszalonikiben október 17-21 között rendezik meg a legjelentősebb nemzetközi világzenei eseményt, a World Music Expo-t (WOMEX). Az X Produkció és a XI. kerületben működő Fonó Budai Zeneház közös standon jelenik meg, kiemelt művésze Lajkó Félix.

A Womex a világzene legrangosabb eseménye, melyet 1994 óta minden év októberében megrendeznek több ezer résztvevővel, körülbelül száz országból. Itt találkozhatnak egymással a világzenében érdekelt szakemberek, zenészek, lemezkiadók, újságírók. Idén 850 jelentkező közül választották ki azt a néhány művészt, akik showcase koncertet adhatnak az idei meghallgatáson.

Lajkó Félix bekerült az „elit csapatba”. A világhírű hegedűvirtuóz ezúttal citerán fog játszani, zenésztársai: Brasnyó Antal (brácsa), Kurina Ferenc (bőgő), Kurina Michael (cimbalom). Lajkó Félix zenéjét beválogatták a Womexre megjelent, összesen 20 tracket tartalmazó Womexizer kiadványba (meghallgatható a www.womex.com weboldalon), valamint az egyik legrangosabb nemzetközi zenei szaklap, a Songlines saját válogatásába is.