Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Nyerjen könyvet Ön is!-Újbudai könyvajánló: Radnóti

Kultúra   |   2009, május 14 - 21:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Radnóti Miklós századik születésnapja, és az erre emlékező jeles év adta az apropót, hogy a Hangzó Helikon sorozat tizenkilencedik kiadása a költő verseiből adjon zenés ízelítőt. A modern magyar líra egyik legemlékezetesebb alakjának verseit Both Miklós, a hazai etno-rock legkiemelkedőbb gitárprímása, a Napra zenekar frontembere zenésítette meg és énekelte lemezre, zenekara kíséretében.

"A legfontosabb szempontom a versek kiválasztásakor az volt, hogy megszólal-e bennem a zene olvasásukkor, valamint át tudom-e adni azt a feszültséggel körbezárt nyugalmat, azt a meghittséget vagy akár gyakran játékosságot, amely számomra Radnóti oly sok sorát átitatja. A versekhez olyan zenét álmodtam meg, melyek követik az eredeti művek szellemét, esszenciáját, és tiszteletben tartják, hogy immáron dalként, a zenével egy új csatornát nyerve adhassák át érzéseiket a természetről, szerelemről és persze a halálról." - fogalmazott a zeneszerző.

Így olyan versek csendülnek fel melódiaként, mint a Tajtékos ég, a Téli napsütés vagy éppen a Hetedik ecloga. A költeményekhez az illusztrációkat Nágel Kornél készítette, aki már többször bemutatkozott kiállításával a kerületben.

Both Miklós Radnóti című albumával egy új "érzést" varázsolt a közönsége elé, hiszen a kiadvány egyszerre hat a szemünkre, a fülünkre, a hangulatunkra és nem utolsó sorban a lelkünkre.

Azok közül, akik az alábbi kérdésre helyesen válaszolnak, kisorsolunk egy értékes ajándékcsomagot a Helikon Kiadó jóvoltából.

A megfejtéseket a web@ujbuda.hu e-mail címre várjuk legkésőbb június 3-ig.

A tárgyban tüntessék fel: Helikon Kiadó - megfejtés.

Kérdés: Milyen díjjal jutalmazták Both Miklós Radnóti című kötetét a közelmúltban? (A választ megtalálhatja a www.helikon.hu valamint a www.hangzohelikon.hu weboldalon.)