Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Nyílik a Szilvásgombóc galéria

Kultúra   |   2010, április 5 - 18:29Nyomtatóbarát változatSend by email

Gyermekrajzokból és textilképekből rendezik a Farkasréti Általános Iskola galérianyitó kiállítását. A Szilvásgombóc Galéria Várnai Zsuzsanna textilműves ötlete alapján, az önkormányzat anyagi segítségével jött létre. A galéria a jövőben helyt ad kerületi festők, grafikusok, textilből vagy bőrből alkotók, keramikusok munkáinak is. A kiállítótér a "Csupaszín-csupaszív" kiállítással április 13-án nyílik.

Az ötletgazda, Várnai Zsuzsanna textilműves háromgyermekes szülőként és az iskola alapítványának tagjaként is kötődik a Farkasréti Általános Iskolához. A Szilvásgombóc Galéria szakmai felelőseként elmondta, azt szerették volna, ha a diákok és tanárok rendszeresen bemutathatnák rajzaikat, festményeiket az iskola falai között.

Emellett lehetőséget szerettek volna teremteni azoknak a kortárs képzőművészeknek, akik egykor az iskola padjait koptatták, mára pedig grafikusok, keramikusok, festők, vagy iparművészek lettek. Emellett minden, kerületben alkotó művésznek szívesen rendeznek tárlatot.

A szervezők elképzelései között alkotódélutánok, előadások és egyéb programok is szerepelnek. A házi galéria terve az ebédlő felújítása után konkretizálódott. Két falán összesen tizenöt méteren rendezik be a kiállítóteret. A technikai hátteret, a képek felfüggesztéséhez szükséges berendezést az önkormányzat anyagi támogatásával teremtették elő.

A galéria szavazással kiválasztott neve Szilvásgombóc lett, utalva az ebédlői helyszínre. Az első kiállítás, a "Csupaszín-csupaszív", egy iskolai rajzverseny munkáiból és Várnai Zsuzsanna textilképeiből áll. Aki ott lesz az április 13-án fél 4-kor kezdődő megnyitón, a vizuális élmény után az iskolában készülő szilvásgombócot is megkóstolhatja.