Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. szombat, Jenő

Pálma a Tetőben

Kultúra   |   2008, augusztus 27 - 23:25
Nyomtatóbarát változatSend by email
Csepeli Pálma már szinte hazajár kiállítani a Tető Galériába, hiszen kétévente mutatja be legújabb munkáit a képzőművészet szerelmeseinek. Az augusztusban megnyitott tárlatának különlegességét az adja, hogy most az akvarelljeiből szedett össze egy csokorra valót. A téma - mint mindig - változatos. Csendéletek, portrék és az elmaradhatatlan tájképei telítik be a galéria falait.

Csepeli Pálma festőművész 1944. augusztus 7-én született Budapesten. A Szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán 1968-ban szerzett rajztanári diplomát. Két évtizedig, 1987-ig művészpedagógusként dolgozott. Három gyermeket nevelt fel. Jelenleg "szabadúszó" művészként alkot. Több hazai művésztelep (Vörösberény, Balatonboglár, Tiszakécske, Solt-Kalimajor) munkájában vett részt.

"Nagyon szeretek a szabadban festeni. Az állandóan megújuló és változó természet, csodálattal tölt el (annak fény árnyék hatásai, kontrasztjai). A víz éltető elemem. (Duna, Tisza, Balaton, Adria) Az ember alkotta környezet, (az épített világ atmoszférája megigéz) gyakran képeim témái. Festészetemben a látott világ alapvető fontosságú.

Szeretem a világot, amelyben élek. A legegyszerűbb motívum is az élet szépségéről beszél nekem. Mindig a szépet keresem, és azt igyekszem ecsetemmel tolmácsolni. Főleg akvarell és olaj technikával készítem műveimet. Korábban többször dolgoztam együtt kollégákkal alkotótáborokban. Szívesen adom át tapasztalataimat a fiatalságnak." - vallott művészetéről az alkotó.

Gigi - Újbuda TV (2008. 08. 27.)