Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 26. péntek, Ervin

Pro Cultura díj

Kultúra   |   2007, január 22 - 13:04
Nyomtatóbarát változatSend by email
Január 22-én, hétfőn a Magyar Kultúra Napja alakalmából adták át a Pro Cultura Újbuda díjat a Fővárosi Művelődési Házban. Az idén Cseh Tamás, Szakonyi Károly, és poszthumusz Urbán Gyula részesültek ebben a megtiszteltetésben.

Január 22-én hétfőn a Fővárosi Művelődési Házban a Magyar Kultúra Napja alkalmából adták át a Pro Cultura Újbuda díjat.

A műsor elején három rövid portréfilmet mutattak be a díjazottakról, majd kiosztották az okleveleket. Az idén Cseh Tamás, Szakonyi Károly, Urbán Gyula részesültek ebben a megtiszteltetésben.

Molnár Gyula az Újbuda Tv-nek elmondta, örül neki, hogy sok jelölt közül ez a három országosan, sőt világszinten ismert ember vehette át a díjat, ezáltal is öregbítve Újbuda hírnevét.

Cseh Tamás a meghatódottságtól szinte megszólalni sem tudott: "50 éve lakom a kerületben, de nem gondoltam volna, hogy ilyen formában is elismerik a munkámat."

Az ünnepségen fellépett a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, akik Mozart: Egy kis éji zene darabjának első és harmadik tételét adták elő, majd Kiss Emma - a tavalyi Múzsák Csókja egyik győztese - szavalt el egy Petőfi Sándor verset, hisz vers nélkül nincs Magyar Kultúra Napja.

P.L- Újbuda WEB (2007. 01. 22.)