Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Reneszánsz év 2008

Kultúra   |   2008, február 12 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Márciustól diafilm-pályázatot hirdetnek a könyvtárak

2008 a reneszánsz éve mivel 550 éve koronázták királlyá Hunyadi Mátyást. Ebből az alkalomból számos kulturális programot szerveznek országszerte.

 

Kerületünkben a Szabó Ervin könyvtárak léptek elsőként. Mindenhol reneszánsz olvasósarok várja a látogatókat, ahol a szöveges és hangzóanyagok gazdag választéka áll rendelkezésre a korszak történelméről. 


A gazdagréti, a Karinthy Frigyes úti és a kelenföldi könyvtárban márciustól várják a gyerekek diafilmterveit, amelyben 8-10 színes képen kell megrajzolni kedvenc Mátyás királyról szóló történetüket. A pontos pályázati kiírás hamarosan olvasható lesz Újbuda honlapján is. 


A budai könyvtárak internetes oldalán tavasszal reneszánsz hírlevelet is indítanak, amelyben az éppen aktuális programokról, érdekességekről lehet majd olvasni. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár központi honlapján már most is elérhető a reneszánsz év megünneplésére összeállított művészeti- és forrásgyűjtemény, az országos eseményekről pedig a reneszanszev.hu-n tájékozódhatnak, ahol a most következő hétvégére a Petőfi Irodalmi Múzeum reneszánsz mulatságát és a Gyulai Reneszánsz Karnevált ajánlják az érdeklődők figyelmébe. 


A Reneszánsz év jegyében a Garabonciás Alapítvány február 15-től történelmi társastánc-oktató tanfolyamot indít zenetanároknak és érdeklődő pedagógusoknak. 

A képzés naptára a következő: 
Február 15., február 22., március 14., március 21., április 11., április 18., május 9., május 16. 
(Korlátozott számban még elfogadnak jelentkezést.) 

Érdeklődni Váradi Istvánnál a garaboncias@t-online.hu e-mail címen lehet.

K.A. - Újbuda TV (2008. 02. 12.)

 

Kapcsolódó linkek:
Központi programok, hírek, pályázatok

Országos Szabó Ervin Könyvtár forrásgyűjteménye

Szépművészeti Múzeum reneszánsz programjai

Garabonciás Alapítvány

Mesék Mátyás királyról

 

Címkék: