Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. kedd, Fülöp, Evelin

Sértegetések 36 képben

Kultúra   |   2008, december 30 - 15:54
Nyomtatóbarát változatSend by email
Makay Sándort többnyire a színházakból, vagy filmszereplők szinkronhangjaként ismerhetjük, pedig a színművész hosszú évek óta foglalkozik rajzolással. Karikatúrái mind a szeretett kollégákat ábrázolják, ahogyan azt a művész látta.

Makay Sándor pályája - ahogyan sok más színésznél is - nem éppen nevezhető egyenes vonalúnak. A kezdetben vasutas, autószerelő, majd kőműves Makay egy szerencsés véletlen folytán talált rá művészi vénájára. A színész éppen cukorfőzőként dolgozott a Budapesti Csokoládégyárban, amikor egy nem kedvelt főnökéről gúnyrajzot készített és kiragasztotta azt az ebédlő falára. Az esetből persze botrány lett, az igazgató azonban felismerte tehetségét és kinevezte dekorációsnak.

Az izgalmas indulás után rövidesen már a színpadon találta magát és olyan színészlegendákkal került kapcsolatba, mint Sinkovits Imre, Gobbi Hilda, Agárdi Gábor, vagy Bodrogi Gyula. A Sértegetések 36 képben című kiállítás alkotója elmondta, a legnehezebb a lelket belerajzolni a figurákba, amitől igazán ráismerünk az ábrázolt személyre.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 12. 30.)

LEGFRISSEBB
×

Virtuális nyílt nap a Budafok Kocsiszínben  

2020május2211:00

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos könnyítések nem érintik még egy ideig a nagyobb létszámú rendezvényeket, így még hónapokig nem lesz mód arra, hogy a népszerű BKV-s nyílt napokat megtartsuk. Annak érdekében, hogy ebben a rendkívüli helyzetben se kelljen lemondani ezekről a közkedvelt rendezvényekről, kárpótlásul ismét virtuális látogatásra hívjuk – korhatár nélkül – az édeklődő gyermekeket, szülőket, közlekedésbarátokat. Reméljük, így is megközelíti majd az érdeklődők létszáma a korábban megszokottat.