Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 15. szerda, Zsófia, Szonja

Zoril Alapítvány év búcsúztatója - Hangulatos Nemzetközi Roma Folklór est

Kultúra   |   2008, január 7 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Zoril Alapítvány év búcsúztatója - Hangulatos Nemzetközi Roma Folklór est

A Zoril Alapítvány szervezésében színes, Jagali Rota - Tűzes kerék címmel, érzelem gazdag nemzetközi roma folklór estet rendeztek december 18-án a Karinthy Színházban. Köszöntőt mondott Szabó Vilmos országgyűlési képviselő, valamint Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke. Mindketten emlékeztettek arra, hogy Hága Mária, az Országos Cigány Önkormányzat képviselője, a Zoril Alapítvány elnöke kiemelkedő szervező munkát végez a nemzetközi roma folklór megismertetése területén. 

Az est két moderátora Farkas Antal, az Országos Cigány Önkormányzat képviselője és Farkas Erzsébet Lyza lendületesen, néhány keresetlen szóval ismertette a fellépő együttesek, művészek eddigi tevékenységét. 
Az est folyamán nagy sikert aratott a Szlovákiából érkezett Romane Yle folklór együttes. A romák hagyományos érzelemgazdagsága elegyedett az igényes folklórral. 
A Romano Glasszó együttes és a Lulugyi gyermek tánccsoport a fiatalos, lendületes bemutatója, valamint a szólót táncoló Hódosi Borcsa ragadta magával a közönséget. 
A Szilvási Gipsy Folk Band a tőlük megszokott magas szinten az eredeti autentikus cigányzenét ötvözték napjaink divatos latin, illetve balkáni hangzásával.

Deák Attila (2008. 01. 07.)