Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Könyvtárak

Kerületi könyvtárak adatai és elérhetőségei

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSzEK)

A XI. kerületben 3 tagkönyvtára van a FSzEK-nek.

     

Móricz Zsigmond Könyvtár

1118 Nagyszeben tér 1.

Telefon: +361 248-1207

E-mail: fszek1103@fszek.hu

Honlap: http://www.fszek.hu/konyvtaraink/nagyszeben_ter_1_

Nyitva tartás:

Hétfő, szerda, péntek: 13–19

Kedd, csütörtök: 10–16

    

Budapest XI. kerületében, a Gazdagréti lakótelepen található a könyvtár. 1987 óta fontos szerepet tölt be a lakótelep kulturális életében. Jó a kapcsolatuk az iskolákkal, óvodákkal és egyéb intézményekkel. Rendszeresek a csoportos könyvtárlátogatások, rendezvények. Minden korosztály – a kisgyermekkortól a nyugdíjas korig – találhat érdeklődésének megfelelő könyveket, folyóiratokat, CD-ket és DVD-ket. TermInternet- hozzáférés és legújabban DVD-kölcsönzéssel - várjuk olvasóinkat. Főként a kikapcsolódáshoz, szórakozáshoz kínálunk irodalmat, népszerű művek beszerzésére törekszünk. 2004. október 7-én, Móricz Zsigmond születésének 125. évfordulóján - tiszteletünk jeléül - könyvtárunk felvette a nagy író nevét.

   

Kelenföldi Könyvtár

1119 Etele út 55.

Telefon: +361 371-2788

E-mail: fszek1105@fszek.hu

Honlap: http://www.fszek.hu/konyvtaraink/etele_u__55_

Nyitva tartás:
Hétfő, szerda, péntek: 13–19

Kedd, csütörtök: 10–16

    

A könyvtár 1979-ben nyílt meg a Budapesti Művelődési Központtal közös épületben, a XI. kerület kelenföldi városrészének központjában. Nagy alapterületen gazdag állományt, jó megközelíthetőséget, szolgáltatások széles körét, helyben olvasási lehetőséget, barátságos, az elmúlt évtizedek családias hangulatát idéző környezetet kínálnak. E mellett a dokumentumok széles skáláját: nyomtatott dokumentumokat, CD lemezeket, DVD-ket, hangoskönyveket, oktatócsomagokat, hírlapokat.

A gyermekkönyvtárban 15 ezer kötet könyvvel négy féle folyóirattal, mesefilmekkel, gyermekeknek szóló CD lemezekkel várják a látogatókat. Segítséget adnak a könyvtári tájékozódásban, irodalomkeresésben, a kézikönyvek használatában.

  

Karinthy Frigyes Könyvtár

1117 Karinthy Frigyes út 11.

Telefon: +361 279-1483

E-mail: fszek1106@fszek.hu

Honlap: http://www.fszek.hu/konyvtaraink/karinthy_f__u__11_

Nyitva tartás:
Hétfő, szerda, péntek: 13–19

Kedd, csütörtök: 10–16

    

Az 1965-ben épült könyvtár Dél-Buda központi helyén, a Móricz Zsigmond körtér közvetlen közelében található. Tágas, átlátható terek, barátságos színek és formák, hangulatos világítás és az üvegfalon beérkező természetes fény a belső kert látványával, igazán csalogató és marasztaló. A könyveken és folyóiratokon kívül kölcsönöznek videofilmeket, DVD-t, CD-t, CD-ROM-ot, régi bakelit jazz lemezeket is.

    

Külön terem várja a gyermekeket olvasnivalóval, játékokkal. Természetesen a számítógép-használat és az internet is hozzáférhető. A látássérült olvasók részére speciális – képernyőolvasó- és karakterfelismerő programmal, szkennerrel és fejhallgatóval ellátott – számítógépek állnak rendelkezésre. A mozgásukban korlátozott illetve idős olvasóknak rendelkezésükre áll a „Könyvet házhoz” szolgáltatás.

   

*******     

Kelenvölgyi Könyvtár

1116 Budapest Bazsalikom utca 24. 
Telefon: +361 228-7340
E-mail: fszek1103@fszek.hu
Honlap: http://pontmagazin.hu/helyszinek/kelenvolgyi-konyvtar/
Nyitva tartás:
Hétfő, csütörtök: 13–19
Kedd, péntek: 10–16
Szerda: zárva
   
A Kelenvölgyi Könyvtár Újbuda Önkormányzat kezelésében várja az olvasni vágyókat.