Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 12. szerda, Pongrác

Elszállították a Gombából a trafókat

Augusztus 15-én elszállították a Gomba épületéből a trafókat. Így már minden akadály elhárult azelől, hogy az újjáépítési munkálatok a megfelelő ütemben haladjanak előre.

Az építmények elszállítása azért ütközött akadályokba, mert ezek az áramátalakítók biztosították a környékbeli villamosok energiaellátását. A DBR Metró Projekt Igazgatóság az origónak korábban úgy nyilatkozott, hogy a metróépítés részeként ezek helyett "egy teljesen új három darab egyenirányító transzformátorból és a hozzá tartozó elosztószekrényekből álló - BKV elektromos egyenirányító alállomás épül ki a metróállomás aluljáró szintjén az ELMŰ alállomásával együtt. A cég szerint a sokáig elhúzódó tél és az "adminisztrációs nehézségek" is komplikálták a kivitelezés előrehaladását. A BKV és az ELMŰ között ugyanis új üzemviteli megállapodásnak is létre kellett jönnie.

LEGFRISSEBB
×

Startup Körkép  

2021május1316:00
»
2021május1318:00

Szívesen vállalkoznál, de nem tudod, hogyan vágj bele? Pár éve kezdted az egyetemet, vagy több éve dolgozol és most adnád a fejed startup alapításra? A Startup Körkép inkubációs központokkal és tapasztalt startupokkal segít választ adni a kérdéseidre.