Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

14. Újbuda Jazz Fesztivál

Események   |   2018, szeptember 11 - 12:33
Nyomtatóbarát változatSend by email
2018szeptember1112:30

Budapest XI. kerülete, azaz Újbuda két fontos kulturális központja, az A38 Hajó és a MU Színház idén tizennegyedik alkalommal rendezi meg az Újbuda Jazz Fesztivált.

Az elmúlt években igazi nemzetközi jazz-fesztivál lett e hagyományosan szeptember eleji - nyárzáró és évadkezdő - programsorozatból. Olyan komoly fellépőgárdával, amely bármelyik nyugat-európai fesztiválon megállná a helyét. Súlyos avantgárdtól hagyományos szvingig, egyedi és különleges együttműködésektől fiatal pályakezdőkig, határsértő kísérletezőktől nagy nevű klasszikusokig terjed az Újbuda Jazz Fesztivál spektruma. Ma már nyugodtan elmondhatjuk: Magyarország egyik legrangosabb jazz-fesztiváljáról van szó, amin mindenki megtalálja a neki tetsző műfajt, előadót, stílust és hangvételt.

A38 hajó:

szeptember 27. csütörtök 19.30

Indigó, Cymbal Rush

Egy elképesztő hangú fiatal, de máris érett jazz-énekesnő, Indigó lép fel zenekarával ezen az estén, akik előtt a több-dimenziós chillout jazz-t jegyző formáció, a Cymbal Rush repíti majd jó hangulatba a közönséget.

Jegyvásárlás itt.


szeptember 27. csütörtök 20.00

Kéknyúl, Kodály Spicy Jazz

A Hammondra épülő, funkot, soult, bluest gyilkos táncparkett-eleggyé keverő, nyolctagú Kéknyúl ezen az estén, amelyet egy kitűnő fiatal zenekar vezet majd fel, akik Kodály Zoltán legremekebb dallamait ültetik át jazzbe.

Jegyvásárlás itt.


szeptember 28. péntek 19.30

Bujdosó János Trió, Kinetic Erotic

A hazai jazz, underground, pop, színházi és más területeken egyaránt emblematikus zenészként és zeneszerzőként ismert Bujdosó János triójával egy különleges, indít, lírai oldalát mutatja meg ezúttal. Az estet felvezeti a budapesti art rock punk underground szcéna hírességeiből nemrég alakult Kineti Erotic együttes.

Jegyvásárlás itt.


szeptember 28. péntek 20.00

Jazzanova (DE) - The Pool album release, Shaibo

Tíz év után végre ismét új lemezzel jelentkezik a berlini downtempo-nujazz kollektíva, a Jazzanova. A soult, bossanovát, szvinget táncos elektronikával vegyítő csapat harmadik, The Pool című albuma június 29-én jelenik meg, a zenekar pedig ennek turnéján tér vissza az A38 Hajóra szeptember 28-án, az Újbuda Jazz Fesztivál keretében.

Jegyvásárlás itt.

szeptember 29. szombat 19.30
Singas Project, Judie Jay Quartet

Jazz, break’n'bossa, acid jazz, meditáció, improvizáció, vagyis nagy utazás a Singas Project kitűnő zenészeinek jóvoltából, míg a lehengerlő hangú és személyiségű Judie Jay a budapesti elektronikus zenei szcéna kiváló zenészeinek a társaságában érkezik.

Jegyvásárlás itt.

szeptember 29. szombat 20.00
Sena (live band), Yarah Bravo & The Love Movement Band

A ghánai születésű, elbűvölő énekesnő és MC, Sena Dagadu újrajátssza zenekarával First One című nagy sikerű lemezét, míg az est másik főszereplője a Dj Vadimmal való együttműködéseiről is híres énekesnő, a Ninja Tune kiadó felfedezettje, Yarah Bravo és zenekara a Love Movement Band.

Jegyvásárlás itt.