Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vására

Események   |   2018, november 28 - 12:30
Nyomtatóbarát változatSend by email
2018december0109:30

A Fiatal Családosok Klubja és a Családok Éve közös szervezésében idén is megrendezik a Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárát. A meghitt hangulatú programot, amelynek fővédnöke idén is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, december 1-jén tartják a Millenáris “B” épületében.

A jótékonysági esemény példátlan összefogásról tanúskodik. Hazánk családszervezetei hónapok óta készülnek karácsonyi termékekkel, dekorációkkal, hogy a vásár kínálatában mindenki találjon kedvére valót. Ezúttal a teljes bevétellel a siket és nagyothalló gyerekeket támogatjuk a Jel Alapítványon keresztül.

Csodás készülődés, izgatott várakozás, meghitt pillanatok, segítségnyújtás. Ezek a gondolatok jutnak eszembe, mikor az advent szót hallom. Számomra hosszú ideje már a jótékonyság is fontos szerepet kap ebben az időszakban. Büszke vagyok rá, hogy a hazai családszervezetek összefogásával idén már harmadik alkalommal segíthetünk egy olyan szervezetnek, akik a gyermekek és családok életét teszik könnyebbé, boldogabbá. Segítsünk együtt!” – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, aki a jótékonysági vásár megálmodója.

Sztárfellépő: Kozma Orsi

A Családszervezetek III. Jótékonysági Vásárának sztárfellépője Kozma Orsi, aki nagy örömmel állt a kezdeményezés mellé. „Mióta pedig édesanya vagyok, a gyermekekkel kapcsolatos projektek még fontosabbá váltak. Boldog vagyok, ha a hivatásom révén hozzá tudok járulni egy jótékony cél eléréséhez. Civilként is szoktam adományozni, támogatni alapítványt. Ezért is örülök, hogy idén részese lehetek ennek az adventi kezdeményezésnek. Az ünnepi időszak különösen fontos számomra. Az adventi koszorút minden évben közösen a lányaimmal készítjük el. Apránként díszítgetjük a lakást, rengeteg karácsonyi dalt éneklünk vagy hallgatunk. Sokat beszélgetünk az adventről, a jótékonyság fontosságáról, a lányok hosszú listát diktálnak a Jézuskának. Ilyenkor új recepteket bújok és tervezgetem a karácsonyi menüt.”- mondta el Orsi.

A Ringató is segítő kezet nyújt

A Ringató idén is a Jótékonysági Adventi Vásáron tartja meg hagyományos budapesti adventi műsorát. A felcsendülő dallamokkal már délelőtt megalapozzák majd a meghitt hangulatot, megmutatva a közös éneklés örömét. A Ringató csapata ebben az évben a Családok Éve programsorozat részeként advent időszakában öt vidéki városban is tart majd Ringató Advent – Ezer család énekel családi napot, ennek a sorozatnak a budapesti helyszíne lesz majd az Adventi Jótékonysági Vásár.

Program

9.30 Kapunyitás
9.45 - 10.30 Ametiszt Színház előadása
10.30 - 11.45 Ünnepélyes megnyitó
11.45 - 11.30 SZTÁRVENDÉG: Ringató
11.30 - 11.45 Tombola sorsolás I.
11.45 - 11.50 Junior Ki mit tud?
11.50 - 12.15 Szivárvány Táncszínház
12.15 - 12.45 Családszervezetek köszöntő
12.45 - 13.30 Petőfi Musical Stúdió előadása
13.30 - 14.15 Csepp Csepel Táncegyüttes
14.15 - 14.30 Tombola sorsolás II.
14.30 - 14.35 Junior Ki mit tud?
14.45 - 15.30 Babszem Táncegyüttes
15.30 - 16.15 Varázs Tamás gyerekműsora
16.15 - 17.00 Magyar Népmese Színház előadása
17.00 - 17.45 SZTÁRVENDÉG: Kozma Orsi énekesnő

Egymillió halláskárosult él hazánkban

Ebben az évben tehát a befolyt összeggel a siket és nagyothalló gyermekkel, szülővel élő családokat támogatja majd a FICSAK. Az idei esemény a Családok Éve programsorozat részeként kerül megrendezésre. A jótékonyági esemény apropóján azt is szeretnék hangsúlyozni, hogy Magyarországon majdnem egymillió ember él valamilyen fokú halláskárosodással. A nemes célt szolgáló jótékony összefogásnak bárki a részese lehet, aki december 1-jén ellátogat a Millenáris B épületébe és ott vásárolja meg a karácsonyi ajándékok egy részét. Mindenkit szeretettel várunk!

jotekonysagivasar.hu

LEGFRISSEBB
×