Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

FÉNYEK – üvegkiállítás a Trezor Galériában

2017január1918:00

Szeretettel meghívjuk Önt és barátait FÉNYEK – üvegkiállítás megnyitójára.

2017. január 19-én, csütörtök 18 órakor a Trezor Galériában.

A kiállítást megnyitja: Fábián László író, esztéta

Kiállítók: Hegyvári Bernadett, Kecskés Kriszta, Kóródi Zsuzsanna, László Kyra, M. Tóth Margit, Soltész Melinda, Szilágyi Csilla, Varga Dóra

A nyolc kiállító művésznő a Magyar Üvegművészeti Társaság tagja, ismeretségük innen származik. Mindannyian nemzetközi szinten is elismert művelői művészeti águknak és habár az anyag, amit használnak az iparművészethez köti őket, az alkotásaik sokkal inkább a képzőművészet berkeiben talál helyet.

Ha közös pontokat keresünk, akkor meg lehet említeni természetesen az üveget, az alkotás belső kényszerét, a nőiséget vagy a fénnyel való különös szerelmi viszonyt - mégis leginkább abban hasonlítanak, hogy nagyon különböznek.

Hiába élnek ugyanabban a korban, küzdenek hasonló problémákkal, a válaszaik egyéniek és ezért az üveg anyagát is másképpen láttatják. Ami jó, nagyon is, hiszen mi lenne fontosabb ebben az időben és korban, mint bemutatni, hogy nyolc ennyire különböző egyéniség képes egy kiállítás kapcsán együtt megszólalni, együttműködni és adni valami különlegeset a látogatóknak.

A kiállítás 2017. február 3-ig látogatható.

LEGFRISSEBB
×

Online fogadóóra Bakai-Nagy Zitával  

2020október2816:00
»
2020október2817:00

A soron következő online fogadóórát Bakai-Nagy Zita alpolgármester tartja. Már most feltehetik kérdéseiket Messenger üzenetben, illetve a fogadóóra élő közvetítése idején kommentben.