Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 11. kedd, Ferenc

Gondold újra! - Látványos zöld divatshow és szemléletformálás az Allee-ban

Események   |   2018, április 18 - 08:48
Nyomtatóbarát változatSend by email
2018április2016:30
»
2018április2218:00

Környezettudatos kampány április 22-ig

Monumentális és a zöld értékeket bemutató, ingyenesen megtekinthető divatshow-sorozat indult el az Allee Bevásárlóközpontban. A legújabb trendekkel 2018. április 20-22. találkozhatnak az érdeklődők. A környezettudatos kampány részeként a Föld megóvására hívja fel a figyelmet az Allee Bevásárlóközpont, többek között azzal, hogy a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet, valamint a Humusz Szövetség április 16-20. között szemléletformáló és interaktív módon nyújt tájékoztatást a természetvédelem és a környezettudatos gondolkodás fontosságáról. Mindemellett délelőttönként a XI. kerület zöld óvodai csoportjainak, valamint ökoiskolai minősítést elért intézmények diákjainak látványos foglalkozásokat tartanak.

Lukács Gabi és Lakatos Márk álmodta meg azt a divatbemutató-sorozatot, amely április 13-15. és 20-22. között lesz látható az Allee-ban. A látványos show-műsor keretében artisták, táncosok közreműködésével jelenítik meg nemcsak az öltözködés, hanem a környezetbarát közlekedés, a szelektív hulladékgyűjtés, újrahasznosítás, a globális felmelegedés és a veszélyeztetett állatfajok témáit is.

A Föld megóvására hívja fel a figyelmet 2018. április 6-22. között az Allee Bevásárlóközpont ingyenes programsorozatával. A látványos divatbemutatók mellett magyar dizájnerek kiállítása, interaktív zöld otthon, valamint a szemléletformálást elősegítő magyar civil szervezetek (Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületet, Humusz Szövetség) kitelepülő aktivistái várják mindazokat, akik számára fontos a zöld gondolkodásmód.

A divatbemutatók időpontjai:
Április 20., péntek 16:30; 18:00
Április 21., szombat 14:00; 15:30; 17:00
Április 22., vasárnap 14:00; 15:30; 17:00

Környezettudatos Allee
A bevásárlóközpont fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért környezettudatos működését tovább kívánja erősíteni a Föld napi fogadalmával. Az Allee energia-megtakarítási projektje keretében olyan energiatakarékos módszert vezet be, ami a komfortérzet romlása nélkül az elektromos fogyasztást 10%-kal, a hőfogyasztást pedig 15%-kal csökkenti. Ezzel az intézkedéssel csökkenti a bevásárlóközpont ökológiai lábnyomát és a szén-dioxid-kibocsátást.

Az Allee Bevásárlóközpont fontosnak tartja a környezettudatos működést. Többek között szelektíven kezeli a hulladékot, energiatakarékos megoldásokat, LED-es izzókat, környezetbarát takarítószereket, a mosdókban víztakarékos megoldásokat használ. Mindezt nemrégiben elismerték, hiszen a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás megállapította, hogy az Allee Bevásárlóközpont környezettudatosan működik.

LEGFRISSEBB
×

Startup Körkép  

2021május1316:00
»
2021május1318:00

Szívesen vállalkoznál, de nem tudod, hogyan vágj bele? Pár éve kezdted az egyetemet, vagy több éve dolgozol és most adnád a fejed startup alapításra? A Startup Körkép inkubációs központokkal és tapasztalt startupokkal segít választ adni a kérdéseidre.