Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

Könyv, kincs, ajándékba

Események   |   2020, szeptember 3 - 13:30
Nyomtatóbarát változatSend by email
2020szeptember0415:00

A 2014-ben “Mozgó könyvek” elnevezéssel, országos olvasási programot elindító Közkincs Művészeti és Kulturális Közhasznú Egyesület Újbuda Önkormányzatát megkeresve, könyvadományt ajánlott fel azzal a céllal, hogy olyan olvasni szerető emberekhez is eljuthassanak ezek a kincsek, akik nem engedhetik meg, hogy 3-5000 forintot adjanak ki a könyvek darabjáért.

Az egyesület tevékenységének kettős célja a könyvmentés és az olvasás népszerűsítése. Az adományosztás fővédnöke Barabás Richárd kulturális területért felelős alpolgármester. Az önkormányzat a könyvadományt oly módon kívánja a kerület lakóihoz eljuttatni, hogy a közösségi házak közreműködésével találkozókra hívja a szépirodalom iránt érdeklődő könyvbarátokat. Itt lehetőségük lesz a felajánlott kötetekből néhány darabot kiválogatni és egy pohár frissítő mellett elbeszélgetni az újbudai program fővédnökével és az adományozó egyesület elnökével. A találkozók után megmaradt példányokat az önkormányzat a kerület szociális intézményeibe juttatja el.
Az első találkozóra 2020. szeptember 4-én, pénteken 15–17 óra között kerül sor Őrmezőn, a Cirmos utcai Posta előtti téren. Várjuk a felnőtt és szépkorú őrmezei könyvbarátokat, akik szívesen fogadják és olvasnak értékes, használt, ám megóvott könyveket!


Helyszín:
Őrmezei Közösségi Ház,
Cím: 1112 Budapest, Cirmos utca 8.
Helyszín: Cirmos liget ( Posta előtti tér)
Az esemény időpontja: 2020. szeptember 4. péntek 15 - 17 óra
Meghívott vendégek:
Barabás Richárd kulturális alpolgármester, kötetlen beszélgetés
Boda István, Közkincs Egyesület elnök

KÉRJÜK AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELŐVIGYÁZATOSSÁG ÉRDEKÉBEN
MASZKOT VISELJENEK A RENDEZVÉNYEN!

LEGFRISSEBB
×

Eleven ŐSZ 2020 - Eleven KulTúra  

2020szeptember1813:30

Galéria- és műteremlátogatással, egyedi kortárs alkotásokkal és köztéri installációval, valamint különleges alkotóműhelyekkel, továbbá a Bartók Béla Boulevard rejtélyeibe vezető sétákkal, túrákkal vár mindenkit az Eleven Ősz programsorozata szeptember 25-én és 26-án.