Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. péntek, Klára

Kórház Éjszakája 2. a Szent Imre Kórházban

Események   |   2019, szeptember 25 - 15:04
Nyomtatóbarát változatSend by email
2019október0817:00

Nézzen be egészségesen egy kórházba: Kórház Éjszakája 2. a Szent Imre Kórházban

Kórházba senki sem szeret járni. Oda főleg akkor megyünk, ha baj van. Most azonban, rendhagyó módon megnyitja kapuit minden 14 év feletti előtt a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház.


A Kórház éjszakája című rendezvény betekintést enged a hétköznapi hősök világába, sőt még a műtőbe is.

Létezik Múzeumok éjszakája, Fürdők éjszakája, Kutatók éjszakája, és mint tudjuk van már Kórház éjszakája is. A Fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórház a rendezvény életrehívója ismét megrendezi a tematikus programot, mely a szervezők reménye szerint nemcsak az egészség megőrzésben, a tudatos és helyes életmódban fog irányt mutatni a látogatóknak, hanem abban is segít, hogy a nagyközönség megismerje közelebbről a kórházi dolgozók munkáját és mindennapjait. Ahogyan az első alkalommal, úgy most is várják az egészségügyi pálya iránt érdeklődő fiataokat is.


- A rendezvény alcíme "Nyitott kapuk az egészségért", jól mutatja, hogy az október 8-i rendezvényünkön a kórházlátogató érdeklődők az őket kalauzoló orvos szaktekintélyektől egyfajta egészségügyi oktatást is kapnak. Melynek nem csak az a célja, hogy bemutassuk a kórházat a látokatoknak, hanem rámutassunk arra is, hogy hogyan tudunk egészségesek maradni. - nyilatkozta Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott, a kórház főigazgatója, aki hozzátette, azért vállalkozott a kórház a nagyszabású esemény ismételt megrendezésre, hogy lehetőleg a jövőben csak "A Kórház éjszakáján" és esetleg a szűrővizsgálatok alkalmával legyen szükség az egészségügyi intézmények látogatására.
- Nagy öröm számunkra, hogy a lakoság az első „Kórház éjszakája” után a pozitív visszajelzések mellett, arra buzdított minket, hogy ismét nyissuk meg kapuinkat az érdeklődők elött.- folytatta az intézmény első embere és hozzá tette, nagy örömükre szolgál, hogy ezt a fontos kezdeményezést a Szent Imre Kórház után más intézmények is adoptálták és megrendezték a „Kórház éjszakáját”.

A 2019 október 8.-i rendezvényen az érdeklődők betekinthetnek olyan helyekre, is amelyeket egyébként csak betegként láthatnának.
Aki kíváncsi, mi zajlik a kulisszák mögött, milyen módszereket alkalmaznak az orvosok, vagy szeretnék megismerni a nap, mint nap életeket mentő hősöket, esetleg szemügyre vennének egy műtőt, vagy kíváncsiak Magyarország egyik legkorszerűbb MR és CT berendezésére regisztrálhatnak a regisztracio@szentimrekorhaz.hu e-mail címen, vagy személyesen a Szent Imre Kórház A-épületének információs pultjánál.


A rendezvény időpontja: 2019. október 8. 17 óra. A bejárások 30 percenként kezdődnek, egészen este 8 óráig.

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházat a Facebookon is elérhetik, ide kattintva.

LEGFRISSEBB
×

Nyárestek a Bikás parkban  

2022augusztus0813:15
Augusztusban piknikvetítéssel és ünnepi koncertekkel várja az érdeklődőket a Bikás park.