Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Ludas Matyi Jr. – zenés családi vígjáték

2022május1515:00

Május 15-én, a TEMI Fővárosi Művelődési Házában mutatják be a Ludas Matyi Jr.-t. A zenés családi előadás a libapásztor jól ismert legendájáról szól, de napjainkban játszódik és a jelenből néz rá az eredeti történetre. Humorral, DJ-vel, tánccal és a tini korosztály nyelvén teszi fel a kérdést: vajon ma mi a helyes válasz, ha igazságtalanság ér bennünket?

Fazekas Mihály Lúdas Matyi című elbeszélő költeményét, a földesúron háromszor revansot vevő parasztlegény klasszikus meséjét mindenki jól ismeri. Vajon az azóta eltelt kétszáz év alatt mennyit változott a történet? Hogyan gondolkodik, kikkel találkozik és hogyan dönt napjaink Matyija? Milyen szerephez jut Döbrögi?

Kszel Attila-Szücs Péter Pál művét a Jászai Mari-díjas színművész-rendező Szűcs Gábor Medve álmodta színpadra, arra törekedve, hogy az előadás díszletében, nyelvezetében és zenei világában egyaránt a saját nyelvén és kifejezésmódjával szólítsa meg a tini korosztályt és fordítsa le számukra a mese aktuális dilemmáit.

A címszerepet a Sztárban Sztár Leszek műsorból jól ismert fiatal tehetség Gábor Márkó alakítja. Döbrögi Roland szerepében a Jászai Mari-díjas színművészt, Forgács Pétert, Dr. Ispánként pedig Hajnal Jánost láthatjuk, akit mostanában a Hotel Margaret és a Keresztanyu sorozatokból ismerhetnek a nézők. A díszletként szolgáló pazar graffiti rajzokkal díszített színpadi háttér Libor Katalin keze nyomát dicséri. Ugyancsak kuriózum a darab zenei anyaga, amit Szücs Péter Pál dalszövege és zenéje alapján Steitz Márton (Dj, sound designer) állított össze, a koreográfiát Vári Bertalan készítette.

Az Aktor Produkció új családi zenés vígjátékát, a Ludas Matyi Jr.-t május 15-én, 15 órakor a TEMI Fővárosi Művelődési Házában mutatják be először a nagyközönségnek.

Az előadás elsősorban a kamasz korosztálynak szól, ugyanakkor 8-99 között ajánljuk.


Jegyek: jegy.hu/program/ludas-matyi-jr-133915?


Kszel Attila-Szücs Péter Pál - Ludas Matyi Jr.


Szereplők:

Ludas Matyi - Gábor Márkó

Döbrögi Roland - Forgács Péter

Dr. Ispán Ákos - Hajnal János

Abigél kisasszony - Mérei Gabriella

Ludmilla - Becz Bernadett

Kamilla - Kiss Eszter Júlia

Gizella - Gadó Anita

A fejvadász - Molnár Erik

Őrmester - Jerger Balázs

Katona - Ruff Roland

Táncosok: Simó Anna, Kárai Borbála, Farkas Nóra, Hernicz Albert, Szombath Gergő


Rendező: Szűcs Gábor Medve

Rendező asszisztens: Hlinyánszky Domonkos

Koreográfus: Vári Bertalan

Díszlettervező: Libor Katalin

Jelmeztervező: Kárpáti Enikő

Hangszerelte: Steitz Márton

Támogatók: EMMI-EMET


fotó: Molnár Attila