Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 15. hétfő, Henrik, Roland

Magasból épülő város

Események   |   2016, szeptember 15 - 12:02
Nyomtatóbarát változatSend by email
2016szeptember2218:00

Kondor Attila festményfilm-installációja a B32 Galéria és Kultúrtérben

Magasból épülő város címmel nyílt meg a Kondor- és Barcsay-díjas festőművész, Kondor Attila festményfilm- installációja a B32 Galéria és Kultúrtérben. A kiállítás kapcsán az Ars Sacra Fesztivál keretében Mire épül a művészet? címmel szeptember 22-én kerekasztal beszélgetést szerveznek.

Magasból épülő város. Ezzel a címmel nyílt meg a Kondor- és Barcsay-díjas festőművész, Kondor Attila festményfilm-installációja az újbudai B32 Galéria és Kultúrtérben. A B32-ben most látható kiállítás a három éve elkezdett A figyelem útjai című animációs projekt része. Az Óbudai Társakör Galériában, a Molnár Ani Galériában, az A38 Hajón és a Fővárosi Képtár Kiscelli Templomterében önálló kiállításokon kerültek bemutatásra a projekt aktuális darabjai. A festményanimációs projekt különféle jelentéseket hordozó látvány-elemekből épül fel. A cím – Magasból épülő város – ezek szintézisére utal. A városi építészet és környezet, olyan természeti jelenségek, mint a hegy, a víztükör, a hóesés mind egyszerű, mindennapos jelenségek, amelyekre épp közeliségük miatt nagyon ritkán tekintünk nyitott, érdeklődő tekintettel. A Magasból épülő várost idén nyáron elhunyt mesterének, Baranyay Andrásnak ajánlja a művész. A kiállítást Sulyok Miklós művészettörténész nyitotta meg.

A kiállításhoz kapcsolódóan az Ars Sacra Fesztivál programjaként 2016. szeptember 22-én, 18:00-tól kerekasztal-beszélgetés kerül megrendezésre Mire épül a művészet? címmel. A beszélgetésen részt vesz Lovas Ilona képzőművész, Gulyás Gábor filozófus, Kondor Attila festőművész és Sulyok Miklós művészettörténész.

A Mire épül a művészet? című beszélgetés helye és ideje:
B32 Galéria és Kultúrtér- 1111 Budapest, Bartók Béla út 32.
2016. szeptember 22. (csütörtök) 18:00

A kiállítást a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. http://www.nka.hu/