Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. hétfő, Pál

Mi a Te MUMUSOD? – gyermeki és szülői félelmekről őszintén

Események   |   2020, február 10 - 10:53
Nyomtatóbarát változatSend by email
2020február2718:00

Tabudöntögető beszélgetésre készülünk a Felelős Szülők Iskolája újonnan induló kávéházi programsorozatával, a BESZÉLGETŐKÚRÁval.

vendég: Al Ghaoui Hesna, televíziós riporter, írónő, édesanya

háziasszony: Tibenszky Moni Lisa, újságíró, Felelős Szülők Iskolája alapítója

2020. február 27., (csütörtök) 18:00
Tranzit Art Café (1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér)

Közvetlen és kötetlen környezetben szeretnénk bemutatni, láttatni számunkra értékes és érdekes embereket, akik szemlélete, tapasztalatai hozzátehetnek a boldog gyereknevelés receptjének kialakításához, újraformálásához.

Első vendégünk, Al Ghaoui Hesna, hadi tudósító, újságíró, író, de legfőképp édesanya, aki előadásain, nagy sikerű könyveiben – Holli, a hős c. gyermekkönyv, Félj, bátran c. – számtalan oldalról bebizonyítja, hogy a FÉLELEM LEHET SEGÍTSÉG IS. Mert valljuk be őszintén, mindannyiunknak vannak félelmei, csak félünk a félelemről beszélni…. hazudunk magunknak és másoknak is, ha ezt letagadjuk.

Félünk a betegségtől, attól, hogy jól döntünk-e, félünk a megítéléstől, attól, hogy elveszítjük az állásunkat, a népszerűségünket, a stabilitásunkat, féltjük a gyermekeinket, szorongunk.

Hogyan nézzünk szembe a saját „mumusunkkal”, egyáltalán tudjuk, hogy mitől félünk leginkább?

A póktól, a dokitól, a vérvételtől, a hosszú betegségtől, a biciklitől, attól, hogy nem vagyunk szerethetőek?

Megengedjük magunknak, hogy a „vészjelzőrendszerünk” bekapcsoljon?

Tudjuk-e pontosan, hogy félünk, sajnálkozunk, aggódunk vagy épp mit is érzünk?

Hesna szakmai életében – amikor háborúkból tudósított – szinte állandóan jelen volt a félelem, hogy kezelte ezt? „Nem féltél, amikor mögötted lőttek?” kérdezték Tőle sokan, amire nemes egyszerűséggel válaszolta, hogy dehogynem, de értelmezni kell a félelmet, mert enélkül az ősember se élte volna túl…

Hesna munka és szülői tapasztalatait ötvözve megírt gyermekkönyvében – Holli, a hős – szemléletesen, jó példákkal alátámasztva ír a félelmek felismeréséről és kezeléséről. Mert az természetes, hogy egy kisgyermek fél leválni a biztos családi fészektől, kiállni egy versenyen, de akár számot adni iskolaérettségéről egy pszichológus előtt is… pláne ha csúfolják, mert kövér, szemüveges..

A félelem természetes érzés, de mit lehet és kell kezdeni vele?

Először is mindenki nyugodjon meg!

Szeretettel várunk mindenkit egy kellemes helyen, a Tranzit Art Caféban egy testet és lelket felmelegítő finom italra, ahol kivesézzük a témát, beszélgetünk, kérdezhettek, ahogy ezt a Felelős Szülők Iskolája alapítója, az esemény háziasszonya, Tibenszky Moni Lisa fogja tenni.

A bevételből, Hesna kezdeményezésére a Fóton élő menekült gyerekeknek szeretnénk sporteszközöket vásárolni.

https://felelosszulokiskolaja.hu/esemenyek/mi-a-te-mumusod-gyermeki-es-szuloi-felelmekrol-oszinten

LEGFRISSEBB
×

Online fogadóóra Újbuda polgármesterével  

2021január1309:00

Idén is folytatódnak az online fogadóórák. Első alkalommal január 13-án, szerdán 9 órától kérdezhetik dr. László Imrét, Újbuda polgármesterét. Mivel sok megkeresés szokott érkezni, javasoljuk, hogy már most küldjék el észrevételeiket, kérdéseiket Messenger üzenetben.