Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

Séták a kerület természeti és kulturális értékeiről

Események   |   2018, szeptember 24 - 12:55
Nyomtatóbarát változatSend by email
2019február2310:00

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) – Újbuda Önkormányzata együttműködésével – programsorozatot indít a kerület természeti és kulturális értékeinek megismertetésére. A sorozat a 2014-es, a 2015/16-os és a 2017/18-as évi, nagy érdeklődést kiváltó rendezvények bővített és felfrissített ismétlése.

Szeptembertől jövő májusig összesen 7 alkalommal szervez sétákat a kerület érdekes részeire a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) és Újbuda Önkormányzata. A 2-4 órás programokat szombat délelőttönként tartják. A sétákra magánszemélyek és családok mellett érdeklődő pedagógusokat is várnak, iskolás csoportokat nem tudnak fogadni. A túrák – jellegük miatt - tíz év alatti gyerekeknek nem ajánlottak, néhány helyszín (például a Gellért-fürdő) kerekesszékkel, babakocsival nem, vagy csak nehezen közelíthető meg.

A séták időpontjai és témái:

2018. szeptember 15.: Újbuda értékei a Gellért tértől a Móricz Zsigmond körtérig

2018. október 6.: Kamaraerdei tanösvény

2018. november 10.: Rupp-hegy Természetvédelmi Terület és környéke

2019. február 23.: Gellért-fürdő

2019. március 23.: Gellért-hegy

2019. április 13.: Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület

2019. május 18.: Budai Arborétum Természetvédelmi Terület

A további részleteket – a találkozás helye és pontos ideje, az esetleges előzetes tudnivalók stb. - az MKNE honlapján (http://mkne.hu), valamint a kerületi hirdetőtáblákon található majd.

A részvétel - Újbuda Önkormányzata támogatásának köszönhetően - térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. Ennek határideje minden esetben az adott program előtti keddi nap. Regisztrálni csak elektronikus úton lehet a következő címen: ujbudai.setak@gmail.com

Némelyik program létszáma korlátozott, ezért célszerű akár egy távolabbi sétára is minél hamarabb, előre jelentkezni. A szervezők kérik a jelentkezőktől, hogy az esetleges változásokat, lemondásokat s minél hamarabb jelezzék az ujbudai.setak@gmail.com címen.

LEGFRISSEBB
×

Eleven ŐSZ 2020 - Eleven KulTúra  

2020szeptember1813:30

Galéria- és műteremlátogatással, egyedi kortárs alkotásokkal és köztéri installációval, valamint különleges alkotóműhelyekkel, továbbá a Bartók Béla Boulevard rejtélyeibe vezető sétákkal, túrákkal vár mindenkit az Eleven Ősz programsorozata szeptember 25-én és 26-án.