Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 12. vasárnap, Izabella, Dalma

Stílusosan két keréken

2017június0109:00
»
2017június3020:00

Már két évszázada trendi a kerékpár – Bringázz az Allee-val!

Ingyenes programsorozattal várja 2017. június 1-30. között az Allee Bevásárlóközpont az idén kétszáz éves kerékpár szerelmeseit. Egy hónapon keresztül a tekerés és a suhanás életérzése hatja át a bevásárlóközpontot. Biciklitörténeti-kiállítás, kerékpáros bemutatók, ügyességi játékok, ingyenes gyorsszerviz, mozgáskorlátozottakat segítő egyedi járművek és további kétkerekű különlegességek várják az érdeklődőket. Természetesen most sem marad el a külföldi kerékpártúrát ígérő nyereményjáték.

Igazán aktív, trendi és környezetbarát dolog kerékpározni, főleg úgy, hogy a vásárlás élményéről sem kell lemondani. Az Allee-ban az egész június erről, a tekerés és a suhanás életérzéséről szól. Az idén kétszáz éves kerékpár ma már a nagyvárosok trendi, mindennapi járműve. Erről a sokoldalú szerkezetről emlékezik meg a biciklitörténeti-kiállítás, amely több érdekes és különleges darabot is bemutat, mint például a „köszörűs kerékpárt”, az „üvegtigris” tandemet vagy éppen egy egyedi építésű chopper-t.

Egész hónapban érdekes és ingyenes kerékpáros bemutatók, ügyességi játékok, gyorsszerviz, goldsprint, vagyis páros extrém kerékpárverseny részesei lehetnek az érdeklődők. Mindemellett négy jelentős kerékpármárka (Stringbike, Csepel, Gepida, Genesis/Intersport) is látványos bemutatót tart hétvégenként.

A rendezvénysorozat részeként a kerekesszékre adaptálható handbike is látható lesz, amelyet a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete (MBE) által létrehozott Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont (ETIKK) szakemberei mutatnak be. Az eszközön kívül az érdeklődők megismerhetik a sajátos kialakítású és működésű ETIKK központ fogyatékossággal élő munkatársainak egyetemes tervezési szempontú tervelemzésekben, véleményezésekben, helyszíni vizsgálatokban, tesztelésekben, oktatásban, érzékenyítő programokban megnyilvánuló tevékenységét.

Természetesen most sem marad el a nyereményjáték: minden 5000 Ft feletti vásárlás esetén nyereménykupon jár, melyben szerencsés játékosaink a számtalan értékes nyeremény mellett Gepida kerékpárt nyerhet, sőt fődíjként három vásárló családi kerékpártúrára utazhat a festői Ausztria Salzkammergut régiójába a Vista jóvoltából.

Részletes program: http://allee.hu/programok/stilusosan-ket-kereken

Fotó: Allee Bevásárlóközpont

LEGFRISSEBB
×