Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. kedd, Arnold, Levente

T10-s – Garamvölgyi Éva kiállítása

Események   |   2017, november 13 - 08:59
Nyomtatóbarát változatSend by email
2017november2218:00
»
2017december2019:00

T10-s – Garamvölgyi Éva kiállítása a Malom Közösségi Tér és Galériában (1119 Bp., Fehérvári út 88.)

T10-s – Garamvölgyi Éva kiállításának megnyitója november 22-én 18.00-tól lesz a Malom Közösségi Tér és Galériában. Megnyitja Salamon Júlia, a kiállítás kurátora.
A megnyitót követően Porvay György László és barátai zenei összeállítást hallhatjuk.
A kiállítás megtekinthető: 2017 november 23-a és december 20-a között.
A kiállítás házihazdája: Ludányi Attila
A kiállítás a Porway’s Art Művészeti Egyesület és a Bklub-Galéria Egyesület közös szervezésében valósul meg.
T-10S (Time Minus 10 Second) kiállítás Garamvölgyi Éva az elmúlt egy évben készült kisméretű munkáiból válogat, közelebbről egy sorozat darabjaira épít. A kiállítás fókuszában a portré klasszikus műfaja áll, ugyanakkor a tárlat nem egy festészettörténeti alapműfaj újraértelmezésére vállalkozik. Sokkal inkább a jelen vizuális kultúrájából kimetszett darabokat emeli ki és ülteti át a festészet tradicionális közegébe.
Garamvölgyi gyűjtő, aki a globális kultúra és piacgazdaság minket körülvevő fogyasztási cikkeinek (mint a magazinok és szépségáplolási cikkek csomagolása) portré-túlkínálatából válogat, majd a kiragadott részleteket transzformálja át. Alkímia, anti-piacosítás, semlegesítés, szentkép. Koncepciója szerint, ha a stockfotók felszínességével használatba vett vizuális ikonokat – a fogyasztói kultúra által kisajátított női testet – szakítja ki eredeti kontextusokból, a csomagolásból, hogy egy más típusú használat – vagyis a művészet – révén újra emészthetővé és befogadhatóvá tegye azokat. Így a Malom Közösségi Térben megvalósuló kiállítás, amely egyben Garamvölgyi első önálló bemutatkozója, felfogható egy privát portrégalériaként is, amelyhez hétköznapi vizuális tapasztalat (a tusfürdőről velünk szemező arc) ismerőssége révén könnyű kapcsolódni. Ugyanakkor alkalmat adhat arra is, hogy a vizuális információ-fogyasztásban túlcsordult percepciónkat egy pillanatra megpihentessük, egy-egy arcon a másodperc töredékénél tovább elidőzzünk, akár tíz szekundumig.