Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Tavaszi Prémium Art Fair

2019május1111:00
»
2019május1119:00

Május 11-én ismét a kortárs dizájn színhelye a Bartók Béla úti kultúrtér: az idei Tavaszi Prémium Art Fairen több mint negyven művész munkái várják a vevőket.

Az Eleven Tavasz programsorozat kapcsolódó eseménye a B32 Galéria és Kultúrtér kortárs dizájnvására, amely idén negyedik alkalommal, több mint negyven iparművész egyedi munkájával várja az érdeklődőket a kultúrtér összes termében. Aki nem először jár a B32 eseményén, az bizonyára már sokakat ismer azon kiállítók közül, akik az Iparművészeti Múzeum felújítása miatt néhány éve itt, a Bartók Béla úti kulturális térben találtak otthonra.

Magyarország legkitűnőbb iparművészei, ötvösei, ékszertervezői, textilesei, lakberendezői évről évre azzal a nem titkolt szándékkal térnek vissza Újbuda összművészeti központjába extrém vagy klasszikus vonalú ékszereikkel, bőrből vagy újrahasznosított anyagokból készített egyedi táskáikkal, dísztárgyaikkal, kézműves textiljeikkel, hogy a nagyközönség elé vigyék megújult, vagy éppen legfrissebb kollekciójukat.

Csak néhány példa a várható kínálatból: Gyulai Natália öltözéktervező iparművész sakura mintás, azaz a japán cseresznyevirágzást ábrázoló tradicionális tunikákkal jelenik meg, Kuti Kriszti na ötvösművész ametiszt-, kvarc- és akvamaringyűrűket, Bartha Ágnes textilművész pedig kézzel kötött nyári cérnafelsőket és merész bőrkalapkákat visz a vásárra.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
×

Virtuális nyílt nap a Budafok Kocsiszínben  

2020május2211:00

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos könnyítések nem érintik még egy ideig a nagyobb létszámú rendezvényeket, így még hónapokig nem lesz mód arra, hogy a népszerű BKV-s nyílt napokat megtartsuk. Annak érdekében, hogy ebben a rendkívüli helyzetben se kelljen lemondani ezekről a közkedvelt rendezvényekről, kárpótlásul ismét virtuális látogatásra hívjuk – korhatár nélkül – az édeklődő gyermekeket, szülőket, közlekedésbarátokat. Reméljük, így is megközelíti majd az érdeklődők létszáma a korábban megszokottat.