Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. csütörtök, Lukács

Új művészeti és design sorozat a B32 Galéria és Kultúrtérben

Események   |   2018, április 16 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email
2018április2018:00

Formabontók - képzőművészet a mindennapokban címmel indítja új beszélgetés-sorozatát a B32 Galéria és Kultúrtér. A beszélgetéseket Oltai Kata művészettörténész vezeti, aki a meghívott vendégek segítségével a legfrissebb képző- és iparművészeti jelenségeket és trendeket térképezi fel, elsőként Vágó Réka és Tomcsányi Dóra designerekkel.

Helyszín: B32 GALÉRIA ÉS KULTÚRTÉR

1111 Budapest, Bartók Béla út 32.

Időpont: 2018. április 20. 18:00 óra

Az április 20-án induló Formabontók beszélgetés-sorozat kifejezett célja a kortárs képző-, ipar- és fotóművészet iránti érzékenyítés, az egyes művészeti ágakon belüli irányzatok, műfajok, fogalmak és folyamatok megismertetése. Mi számít műtárgynak? Hol és hogyan találhatók meg azok az egyedi és különleges tárgyak, amelyek alig kerülnek többe a tömegtermékeknél? Mi a kreatív ipar, kik és hogyan működtetik? Melyek a világ dizájntrendjei Európában és Európán kívül? Oltai Kata és vendégei többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a havonta megrendezendő találkozások során. A vizualitás ma a mindennapjaink része, ám a kortárs művészet a széles közönség számára még mindig nehezen érthető vagy értelmezhető. Pedig a mai, élő művészet megismerése különösen fontos, hiszen egyrészt reflektál a korra, amelyben élünk, másrészt újabb és újabb megvilágításba képes helyezni a körülöttünk lévő világot. A Formabontók első eseményén a divatdizájn kerül fókuszba. A divat fogalmát sokszor a művészettől elkülönítve használjuk, pedig ugyanúgy tükrözi az adott kor társadalmi és gazdasági változásait, mint a többi kortárs műfaj. Az izgalmas kerekasztal-beszélgetés meghívott résztvevői olyan fiatal magyar tervezők lesznek, akik saját márkájukkal elismert szereplői a hazai és nemzetközi divatiparnak, ugyanakkor munkáik magas fokú művészeti értékeket is képviselnek. Szó lesz többek között a hazai és nemzetközi divatpiacról és annak átalakulásáról, trendekről, márkaépítésről, a divat és a kortárs művészet kapcsolatáról, és persze arról is, hogy mekkora kulturális szerepe van manapság a divatnak.


Bővebben:
www.pontmagazin.hu
https://www.facebook.com/events/1898785143505787/

LEGFRISSEBB
×

Karinthy-túra  

2018november1811:00

A túra 2018. november 18-án (vasárnap) 11.00 órától kerül megrendezésre, a rajt a Moha Kávézóban lesz (Bartók Béla út 11.)