Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. szombat, Lujza

Zarándokfórumok Összefogás Újbudáért Egyesület klubhelyiségében

2015október1518:00

Az Összefogás Újbudáért Egyesület és a Magyar Zarándokút Egyesület tisztelettel és szeretettel várja a zarándokokat és a zarándoklatok iránt érdeklődőket az alábbi zarándokfórumokra. A rendezvényekre az Összefogás Újbudáért Egyesület klubhelyiségében és zarándokirodájában (Budapest XI. Fehérvári u. 88c.) kerül sor, ahol zarándokútlevél is kiváltható és információ kérhető a Magyar Zarándokútról.

M E G H Í V Ó

2015. október 15-én, csütörtökön 18 órakor

Miháczi János előadása: „Zarándokutakon” (a caminón, a római úton és a Magyar Zarándokúton)

2015. november 19-én, csütörtökön 18 órakor

Gerhát Ádám előadása: „Zarándok kalandok” (fiatalok a zarándokutakon)

2015 december 17-én, csütörtökön 18 órakor

Rumi Imre előadása: „Új utakon” (fejlesztések a Magyar Zarándokúton)

A Magyar Zarándokút Összefogás Program keretében, a fenti előadások után az érdeklődőknek válaszolunk a Magyar Zarándokúttal kapcsolatos kérdéseire kötetlen beszélgetés keretében.

A zarándoklatok mindig fontos szerepet töltöttek be az emberek életében, történelmi távlatokban és napjainkban egyaránt. Nagyon változóak az okok, hogy ki miért indul útnak, mit keres a zarándokúton, és hogyan tud rátalálni mindarra, amit keres. A zarándokút vallási háttérrel működik, de ma már nemcsak vallási célzattal kelnek útra a zarándokok, sok más spirituális szándék is vezérli őket. Az egyik legizgalmasabb kérdés, miért is népszerűek a zarándoklatok napjainkban, miért gondolják sokan, hogy a zarándoklat során átélt vezeklés, megtisztulás, megújulás képes életükben előrelépést hozni, utat mutatni. Ezt a kérdést valójában csak a zarándoklatot megélt személyek önmaguknak tudják megválaszolni.

"Vándor vagy, minden nap tovább kell menned az úton, mely a lelked és a lelkedben elrejtett isteni tartalom megismerése felé vezet. Nem könnyű ez. Gondold csak meg, milyen sokfajta csábítás hívogat útközben, hogy megpihenj, félbeszakítsd utadat, mással törődjél!...

Nem tudhatod, meddig élsz, s lesz-e egyáltalán időd eljutni utad végcéljához, lelked és az isteni megismeréséhez? Ezért menj minden nap tovább, sebes lábakkal és szegényen is.

Mert vándor vagy." (Márai Sándor: Füves-könyv)

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Összefogás Újbudáért Egyesület

Magyar Zarándokút Egyesület

A programsorozat fővédnöke: dr. Hoffmann Tamás, polgármester

Védnöke: Nagyné Antal Anikó,önkormányzati képviselő