Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. szombat, Jenő

A Csillagszem eheti vendége: Ferm

Események   |   2008, augusztus 12 - 18:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbuda TV-ben heti rendszerességgel más ismert együttest vagy zenészt mutat be a Karthago együttes basszusgitárosa, Kiss Zoltán Zero Csillagszem című műsorában. Ezen a héten a legendás Ferm együttes tagjaival beszélget a műsorvezető.


Az egykori legendás hírű Ferm együttes nemrégiben összeállt egy koncert erejéig. A fellépés apropóját az adta, hogy Környei Attila, a zenekar vezetője idén töltötte be hatvanadik életévét és ennek kapcsán hívta életre a 40 éve alakult és 33 éve szétszéledt zenekart.

 

A zenekar ugródeszka volt a tagok számára, hisz mind a mai napig a zenei szakmánál maradtak, sőt, sikereket értek el. Olyan nevek kerültek ki a bandából mint például a már említett Környei Attila (R-Go), Szikora Róbert (R-Go), Karácsony János (LGT), és Kékes Zoltán (Hungária). Gerdesits Ferenc, aki az Operaház énekese is, felidézte, hogy még katonaként csatlakozott a Fermhez. Két évet töltött a társasággal, majd a Non Stoppal folytatta. Ma is működik Sámson nevű zenekara és a fia is rockzenész.

 

Menyhárt János szintén a Fermben kezdett profivá válni, addig csak ízlelgette a zenét. Pénzt keresett, ifjúsági parkokban játszott. Innen a Hello zenekarba került, majd következett a Demjén-korszak, aztán a V’ Moto-Rock. Akkoriban több zenekar kislemezeket, nagylemezeket adott ki, a FERM azonban megrekedt egy bizonyos szinten. Ennek legfőképpen politikai okai voltak: a zenekar nem kapott lemezkiadási lehetőséget abban az időben.

 

De nemcsak a múltról beszéltek az Újbuda TV-be meghívott zenészek, hanem a jövőről is. Ugyanis az együttes a nagy sikerre való tekintettel szeptember elején újra megismétli a koncertet egy hatalmas örömzenéléssel.

 

Kelemen Angelika - Újbuda TV (2008. 08. 12.)

Címkék: