Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. hétfő, Taksony

Festészet Napja a kerületben

Események   |   2012, október 21 - 14:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kelenhegyi úti műteremház és a Gárdonyi téri emléktáblák koszorúzásán részt vett Kupper András alpolgármester és a Magyar Festészet Napja Alapítvány képviselői. Bráda Tibor a Magyar Festészet Napjának kitalálója átadja a stafétabotot.

A Kelenhegyi úti műteremház és a Gárdonyi téri emléktáblák koszorúzásán részt vett Kupper András alpolgármester és a Magyar Festészet Napja Alapítvány képviselői. Ez utóbbi helyszínen megcsodálhattuk a csontvári festményekkel bevont ponyvájú kisteherautót.

Az alpolgármester elmondta, hogy ha Gerlóczy Gedeon nem menti meg Csontváry hagyatékát, akkor a csodálatos festményeket ma nem ismerhetnénk, mert az árverésre főleg fuvarozók jelentkeztek, akik kocsijukra ponyvának hordták volna szét a magányos cédrust és társait.

A Gellért-szálló Goblein termében Szentgyörgyi József életműdíjas festőművész beszélt életéről és alkotásairól. Erre az előadásra nagyon nagy létszámban gyűltek össze az érdeklődők, akik személyes kérdéseiket is feltehették a művésznek.

Bráda Tibor a Magyar Festészet Napjának kitalálója és az alapítvány kurátora elmondta, hogy ő most átadja a stafétabotot az ifjú nemzedéknek, akikben nagyon bízik, hiszen egy ütőképes csapat veszi át tőle az egy napból egy hetessé, valamint kerületiből országossá, sőt idén határainkat átlépő nemzetközi rendezvénnyé nőtt októberi ünnepségsorozatot. Kiderült az is, hogy Kiss Zoltán festőművész lesz az utód.

LEGFRISSEBB
×

Karácsonyi jeges kaland - a Visszhang Bábcsoport előadása  

2021december0516:00

Mindenkit szeretettel várunk a Visszhang Bábcsoport adventi bábelőadására! Az előadás elsősorban kisiskolás és óvodás gyerekeknek szól, a bábműsor mellett kézműves foglalkozások és közös játékok is lesznek. A belépés ingyenes, a 6 éven felülieket arra kérjük, hogy viseljenek maszkot.