Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. hétfő, Taksony

Malomfesztivál Újbudán

Események   |   2013, szeptember 20 - 18:15
Nyomtatóbarát változatSend by email
Újbuda első hagyományteremtő, kézműves sörfesztiválja a Lágymányosi öbölben közösség-, és hagyományteremtő céllal valósult meg.

Ami Budafoknak a Borfesztivál, reméljük az lesz Újbudának a Malom Sörfesztivál, amely az Összefogás Újbudáért Egyesület és Nagyné Antal Anikó képviselő asszony kezdeményezésére jött létre és kínált tartalmas szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az egész hétvégén átívelő programok között a zene, a tánc és a sport is szerepet kapott, így azok is jól szórakozhattak, akik nem kedvelik különösebben a nemes söröket. Természetesen azért a söré volt a főszerep. A Főzde Fesztről már jól ismert, nagy hazai kézműves sörök gyártói a Hengermalom úton is bemutatták izgalmas és minőségi alkotásaikat. A rendezvényt Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár nyitotta meg, aki beszédében reményét fejezte ki, hogy most Újbudán sikerül egy igazi közösségteremtő, évről évre ismétlődő eseményt, hagyományt teremteni. Külön örömteli, hogy a rendezvény szervezői teret adtak helyi művészeknek és előadóknak is a program összeállításakor. A Malom Sörfesztivál egyik csúcspontja volt a Corvinus Egyetem Sör - és Szeszipari Tanszékének érdekes bemutatóval egybekötött előadása, amelynek segítségével a fesztivál résztvevői megismerkedhettek a sörgyártás különleges világával és megkóstolhatták az első magyar biosört is.

LEGFRISSEBB
×

Karácsonyi jeges kaland - a Visszhang Bábcsoport előadása  

2021december0516:00

Mindenkit szeretettel várunk a Visszhang Bábcsoport adventi bábelőadására! Az előadás elsősorban kisiskolás és óvodás gyerekeknek szól, a bábműsor mellett kézműves foglalkozások és közös játékok is lesznek. A belépés ingyenes, a 6 éven felülieket arra kérjük, hogy viseljenek maszkot.