Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. szombat, Paulina

Pro Communitate Újbuda 2008

Események   |   2008, március 18 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett kerületi központi megemlékezésre március 14-én került sor a Polgármesteri Hivatal dísztermében. A műsor után, ahogy ez már hagyománnyá vált Újbudán, kiosztották a Pro Communitate kitüntető címeket.

Mint minden évben idén is egy kerületi iskola szolgáltatta az ünnepi műsort. Ezúttal a József Attila Gimnázium diákjainak előadását tekinthették meg a jelenlévők.

 

2008-ben az elismeréseket Bajtainé Mayer Éva újságíró, a Barátság folyóirat szerkesztője valamint Birtalan Lászlóné, A Mozgássérültek Budapesti Egyesületének elnökségi tagja kapta meg.

További elismerést vehettek át azok a jeles kerületi személyek, akik az idei nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetésben részesültek. Dr Szklenárik György háziorvos, az Eü-i Minisztériumban vehette át az egyik legrangosabb szakmai kitüntetést, a Batthyány-Strattmann László díjat, míg Hága Mária, a Kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjét kapta a cigányság körében végzett sok évtizedes munkája eredményeként.

Gigi - Újbuda TV (2008. 03. 18.)