Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. kedd, Fülöp, Evelin

Újra dübörög az Újbuda Jazz Fesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg idén az Újbuda Jazz Fesztivált szeptember 4. és 7. között, melynek most is a kerület három meghatározó kulturális intézménye, a Fonó Budai Zeneház, a MU Színház és az A38 Hajó ad otthont.

A MU Színházban többek között Alexander Balanescu, Zbigniew Namyslowski, a 2/3 100nka - Adam Stodolski, Przemek Borowiecki Lengyelországból a zentai Mezei Szilárddal, az A38 Hajón pedig a new york-i avantgárd színtér néhány kiemelkedő alakja, Matthew Shipp, a Roy Campbell-Joe McPhee Quartet lép fel. 
Mellettük természetesen kitűnő magyar előadók szerepelnek, mint a Barabás Lőrinc Eklektric az A38 Hajón, a MU Színházban a Dresch Quartet, Benkő-Grencsó-Lőrinszky Trio, a Magony Zenekar, a Fonóban az Ektar, a Samsara és sokan mások. 


Különlegessége még az idei fesztiválnak, hogy a MU-ban két tánc- és zenei improvizáció látható és hallható. 


A fesztivál 2008-ra jelentőségében jóval túlmutat a városrész vagy a főváros határain. Budapesti és nemzetközi szinten mára európai rangú, nyárvégi zenei és kortárs művészeti eseménnyé nőtte ki magát.

Újbuda MÉDIA (2008. 08. 27.)

 

Kapcsolódó linkek:
A részletes programot itt tekinthetik meg

 

 

Kapcsolódó tartalmak: 
LEGFRISSEBB
×

Virtuális nyílt nap a Budafok Kocsiszínben  

2020május2211:00

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos könnyítések nem érintik még egy ideig a nagyobb létszámú rendezvényeket, így még hónapokig nem lesz mód arra, hogy a népszerű BKV-s nyílt napokat megtartsuk. Annak érdekében, hogy ebben a rendkívüli helyzetben se kelljen lemondani ezekről a közkedvelt rendezvényekről, kárpótlásul ismét virtuális látogatásra hívjuk – korhatár nélkül – az édeklődő gyermekeket, szülőket, közlekedésbarátokat. Reméljük, így is megközelíti majd az érdeklődők létszáma a korábban megszokottat.