Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

20 éves az Albertfalvi Napok

Kultúra   |   2009, június 16 - 16:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Albertfalvi Közösségi Házban jubileumot ünnepeltek.  A minden évben megrendezésre kerülő városrészi napokon különleges programokkal készültek a szervezők, melyek között megtalálhattuk a kulturális, a gyerek, és a szórakoztató műsorokat is.

Az Albertfalvi Polgárok köre a környező civil szervezettekkel együtt húsz évvel ezelőtt kezdte szervezni a környéken élőknek szóló városrészi napokat. A rendezvény évről évre népszerűbb lett. A jubileumi eseményt Veresné Krajcár Izabella alpolgármesterasszony nyitotta meg, aki elmondta, Albertfalvának különleges atmoszférája és összetartó közösségei vannak.

A következőkben Szesztay András, a kulturális bizottság elnöke mutatta be Albertfalva művésztanárainak és tanítványainak kiállítását, melynek során Pertl Evetke, Sajtos Gyula és Ürmös Péter grafikáit és kisplasztikáit méltatta az iparművészként is tevékenykedő önkormányzati képviselő. A kiállítás-megnyitót az AKH Opera és Dalstúdiójának ünnepi koncertje követte, melyen Örök szép melódiák című összeállításukat hallhatta a jelenlévő közönség.

A közösségi Ház vezetője, Csuhainé Nagy Zsuzsánna elmondta, az idősebbek részt vehettek a 60+  programot bemutató fórumon, az AKH Gesualdo Kamarakórus hangversenyt adott a Szent Mihály Plébániatemplomban, a fiatalok pedig jubileumi focikupán vehettek részt.

A hétvégén a nyugdíjasokból szerveződött őrmezei Tarka Színpad adott elő egy vidám darabot, majd a Fabula Bábszínház Mazsola a malac történetét mutatta be. A szombati gálaműsor alkalmával a Petőfi Musical Stúdió népszerű slágereit hallgathatta a közönség, a rendezvény fővendégeként pedig Paya Bea tartotta meg fantasztikus hangulatú lemezbemutató koncertjét "Egy szál ének" címmel.