Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

A Cabiria éjszakái utoljára a Karinthyban!

Kultúra   |   2011, július 22 - 16:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Még vannak szabad jegyek Fellini híres filmjének színpadi változatára, a Cabiria éjszakáira, melyet július 23-án utoljára láthatnak a Karinthy Színházban. A klasszikus Újbuda díszpolgára, Mészáros Márta rendezésében elevenedik meg.

Nemzedékek nőttek fel Fellini filmjein, amelyek a kiszolgáltatottságról, a kitaszítottságról és a mindenek fölött mégis győzedelmeskedő szeretetről és életörömről szólnak varázsos egyéni hangon. A Cabiria éjszakái című filmet Fellini feleségének, a nagyszerű színésznőnek, Giulietta Masinának álmodta meg. Cabiria, a városszéli prostituált, aki mindig keresi a jót, és bízik abban, hogy neki sikerül kiszabadulni, szeretetre, biztonságra lelni.

A színpadi változatra régóta készült a rendező Mészáros Márta. Most arra vállalkozott, hogy a Karinthy Színház színpadára álmodja a hatvanas évek Rómájának szegényeit, kitaszítottjait. Cabiria története örök. Mindig vannak és lesznek naiv, szeretetre vágyó, kiszolgáltatott emberek, akik mégis, képesek egymást felvidítani és minden kudarc, csalódás ellenére sohasem adják fel.

A darab érdekessége, hogy ebben állt először színpadra Árpa Attila és Czinkóczi Zsuzsa.

Főszereplő: Kecskés Karina

További szereplők: Kapócs Zsóka, Hámori Ildikó, Bicskey Lukács, Kovács István