Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 7. péntek, Ibolya

A hétvégén rendezték meg a Tantermi Színházi Szemlét

Kultúra   |   2011, március 21 - 12:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

2010 őszén a FÜGE Egyesület és a Polgár Krisztina Emlékalap nyílt pályázatot indítottak alternatív színházak számára. A felhívás szerint olyan előadásokat kellett készíteni, amelyek egy iskolában is előadhatók, és kifejezetten iskolásoknak szólnak. A játékosan oktató szándékú színdarabok szemléjét a MU Színház és a Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium fogadta be.

Már korábban is készültek diákoknak szánt darabok, elterjedésükhöz azonban az újító műfaj népszerűsítésére van szükség. A hétvégi színházi szemlén olyan előadásokat adtak elő, melyekben a színész akár a szerepéből kilpve rövid szünetet tart, hogy magyarázatot adjon a történésekhez.

A nyílt páylázatra 204 pályamű érkezett olyan neves társulatoktól, mint a Krétakör, a Kolibri, vagy a Csiky Gergely Színház. A beérkezett darabok közül a szakmai zsűri 18 előadást választott ki, ezeket mutatták be a tantermi színházi fesztiválon.

LEGFRISSEBB
×

Díjnyertes plakátok az Újbuda Galériában  
 

Rozmann Ágnes grafikusművész Képbeszéd című plakátkiállítása látható február 10-ig az Újbuda Galériában, az önkormányzat Zsombolyai utca 5. alatti épületében.